2014-2015 Sonbahar/Kış Bayan Modası

2014-2015 Sonbahar/Kış Bayan Modası

2014-2015 Sonbahar/Kış Bayan Modası

2014-2015 sonbahar/kış sezonu renkleriyle ve yün, kürk detaylarıyla sıcacık geçecek. Dönemsel esintilerin ve vintage ruhunun sokaklara yansıyacağı bir sezonda, neon, metalik ve ışıltılı kıyafetlerde güneş gibi parlayarak, günümüze ışık saçacak. Dantelin ve kadifenin feminen duruşu ise maskülen takımlara savaş açacak. Bayan modasını yakından takip etmek isteyenler için, daha detaylı 2014-2015 sonbahar/kış trend raporu aşağıda mevcut.

2014-2015 sonbahar/kış bayan modasında neler var görelim;

60’LAR ESİNTİSİ
Kısa elbiseler, uzun çizmeler, geniş yakalar ve Mary Jane ayakkabılar, bu sene bayanları 60’ların sokak modasına götürecek.

METALİK ALTIN
Bayanların altın rengine olan aşkı büyüyor! Gece ve gündüz kullanılabilecek metalik etkili altın sarısı kıyafetler, iddiayı seven bayanlar için tasarlanmış adeta.

ANORAKLAR
Sıcacık bir kış bizi bekliyor. İç malzemesi elyaf veya kuş tüyü olan anoraklar, soğuk havalarda bayanların kurtarıcısı olacak.

ASKER YEŞİLİ
Asker teması her sezon tasarımcıların gözdesi. 2014-2015 sonbahar/kış bayan modasındayine çok göreceğimiz askeri kıyafetler ve asker yeşili parçalar, şimdiden gardırobunuzdaki yerlerini almalı.

DANTEL
Romatik dantel, 2014-2015 sonbahar/kış sezonunda yine popüler, feminen duruşuyla bayanlarınsa göz bebeği.

DERİ
Son yıllardaki yükselişine devam eden deri, yeni sezonda en renkli halleriyle karşımızda olacak. Deri etek ve ceketlerden sonra, deri gömlek ve pardesüler podyumlarda dikkat çekiyor.

EKOSE
Geçtiğimiz kışın grunge etkisi, daha soft haliyle podyumdaydı. Bu kış ekose deseninin pastel tonlarını ve canlı renklerini bir arada sokaklarda göreceğiz.

KADİFE
Kışın vazgeçilmez kumaşı kadife, tasarımcıların farklı yorumlarıyla podyumdaydı. Kadife elbiseler, kabanlar ve tulumlar defilelerde dikkat çekerken, 2014-2015 sonbahar/kış sokak stillerinde de hemen yerini alacak.

KAYAK ŞIKLIĞI
Soğuk kış günlerini kayak şıklığında geçirceksiniz. Kar taneli, baklava dilimli kalın trikolar ve bereler, sokaklarda da, kışın yapacağınız tatillerde de tercihiniz olacak.

KÜRK ASTAR
Koyun postundan astarlanmış, kalın montlar bu kışın yükselen trendleri arasında gösteriliyor. Bu montlarla dondurucu soğuklarda bile üşemeyecksiniz.

KUŞ TÜYÜ
2014-2015 sonbahar/kış sezonunda, kuş tüyü detaylar, hem kıyafetlerde hem de aksesuarlarda oldukça fazla görülecek.

KÜRK
Yine kışın vazgeçilmez parçalarından kürkler sokak modasındaki yerini alacak. Canlı renkli ve blok desenli kürkler de, dikkat çekici görünmek isteyen bayanların tercihi olabilir.

LEOPAR
Vahşi doğa yine sokaklarda. Leopar deseni, asla modası geçmeyecek desenler arasındaki yerini çoktan aldı. Yeni sezonda, her detayda ve parçada leopar desenini görmek mümkün.

MASKÜLEN TAKIMLAR

Son birkaç sezondur, yükselen eğilimlerden biri olan maskülen tarz, tasarımcıların da ünlü markalarında koleksiyonlarında bulunuyor. Özellikle maskülen takım elbiseler içinde bayanlar, oldukça güçlü ve çekici görünecek.

NEON RENKLER
Neon renkler, kışın soğuk havasında içimizi ısıtacak, tüm gözleri üzerimize çekecek.

OPTİK MONOKROM
Monokrom desenler podyumları fethetti, 2014-2015 sonbahar/kış sezonunda da hipnotik etki yaratarak sokakları fethedecek.

OVERSIZED KABANLAR
Geçen kışın vazgeçilmezi oversized kabanlar, 2014-2015 sonbahar/kış sezonunda da bayanların tercihi olacak. Geçen sezondan kalma oversized kabanlarınızı sakın rafa kaldırmayın.

PANÇOLAR
Battaniye görünümlü pançolar, soğuk günler için birebir. Üstelik etnik desenleri ve geometrik şekilleri ile kıyafetimize hareket katacaklar.

PASTEL RENKLER
Pastel tonlar ile kışın sert ve dondurucu havasını yumuşatma zamanı. Bu kış pembeler, maviler ve sarıların en pastel tonları gardırobunuza demir atacak.

PELERİNLER
Bu yılın trendi pelerinler ile masal kahramanlarını andıracaksınız.

PUNK – ROCK ESİNTİSİ
Punk-rock etkisi yine sokakları kasıp kavuracak. Derinin bolca kullanıldığı bu tarzda, yine vazgeçilmez renk siyah olacak.

IŞILTILI KIYAFETLER
Simli ve metalik ışıltısı olan elbiseleri, hem gece hem de gündüz stilinizde rahatça kullanacaksınız.

SPORTİF ŞIKLIK
Yükselen trend sportif şıklık, 2014-2015 sonbahar/kış sezonunda da popülerliğini devam ettirecek.

TRANSPARAN
Transparan detaylar, yeni sezonda soğuktan etkilenmeyenlerin favorisi olacak.

UZUN KABANLAR
Oversized kabanların dışında, vücuda oturan, dar ama uzun kabanlarda sokak modasında çok görülecek.

VINTAGE DESENLER
Dönem esintilerinin bulunduğu bir sezonda vintage desenler olmazsa olmaz. Annelerinizin gardıroplarına el atıp, özellikle vintage desenli ipek kıyafetleri gün yüzüne çıkarabilirsiniz.

YÜN KIYAFETLER
Tamamen yün parçalardan oluşan kombinler, bu yıl çok popüler olacak. Bu kalın trikolarla hem üşümeyeceksiniz hem de trendlerin gerisinde kalmamış olacaksınız.

HAYVAN MOTİFLERİ
Masalların ünlü kahramanları hayvanlar, artık bulundukları ormanları bırakıp, bayanların kıyafetlerini süsleyecek.

Pınar Öznur – Pimood

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?