Sony’den 4K Fotoğraf Makinesi Alpha A7s!

Sony’den 4K Fotoğraf Makinesi Alpha A7s!

Sony’den 4K Fotoğraf Makinesi Alpha A7s!

Sony, fotoğraf makinesi dünyasında devrim yaratacak 4K video çekim yapabilen fotoğraf makinesi Alpha A7s modelini görücüye çıkardı. Cihaz, full-frame ve aynasız olması ile ön plana çıkıyor.

Sony’nin yeni kamerasına verdiği ismin içerisinde duyarlılık anlamına gelen “sensitivity” kelimesinin baş harfi ”s” harfi yer alıyor. Bu hassasiyet kameranın ISO değerinde kendini oldukça net bir şekilde belli ediyor.

Alpha A7s’in ISO aralığı 50-409,600. Alpha A7s‘in ISO değerinin bu kadar yüksek olmasının sebebi ise düşük ışıklı ortamlarda ışıklı ortamdaymış gibi fotoğraf çekebilmesi. Alpha A7s, zifiri karanlık ortamlarda bile başarılı sonuçlar alabiliyor.

12.2 Megapiksel full-frame olan Alpha A7s 3,840 x 2,160 çözünürlüğünde 4K video çekebiliyor bu alanda ilk olmayan Sony’nin yeni fotoğraf makinesi yeni nesil akıllı telefonlarda görmeye alıştığımız 4K video çekebilme özelliğini profesyonel fotoğraf makinelerine de taşımış oluyor.

Akıllara gelen ilk soru 4K kalitesinde videoların hangi SD karta sığacağı olabilir ancak bu noktada cihaz harici bir cihaza ihtiyaç duyuyor. HDMI çıkışı ile harici bir cihaza bağlanıp çekilen 4K görüntüleri bu cihaza aktarabilirken SDXC kartlara da kayıt yapabiliyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?