Microsoft, Windows 11’i duyurdu! İşte Özellikleri

Microsoft, Windows 11’i duyurdu! İşte Özellikleri

Microsoft, Windows işletim sisteminin merakla beklenen sürümü Windows 11‘i düzenlediği etkinlikle tanıttı.

Windows 11’le gelen yenilikler neler? İşte Windows 11 özellikleri;

Windows 11, ortalanmış bir başlat menüsüyle birlikte geliyor. Uygulamalar ve belgeler için ayrı bir arama kısmı mevcut olan sürümde, keskin köşelerden vazgeçilerek pencerelerde oval bir tasarıma gidilmiş. 

Windows 11’in kurulum aşamasında kullanıcılar bilgisayarlarını özel olarak yapılandırabilecekler. Oyun bilgisayarı için için Gaming seçeneği, içerik üreticiler için Creativity seçeneği, aile bilgisayarı için Family seçeneği gibi yapılandırma seçenekleri bulunuyor. Ayrıca okul, eğlence ve iş gibi diğer seçenekler de var.

Windows 11’e gelen parmak izi desteğiyle birlikte; parmak izi ile oturum açma, ödeme yetkilendirme gibi işlemler yapılabilecek.

Yenilenmiş Cortana artık Windows 11 ile birlikte çok daha etkileşimli olacak. Ayrıca bütün özellikler masaüstü, dizüstü ve tabletlerde aktif olacak.

Windows 11 ile birlikte oyuncular artık Oyun DVR araçları ile oyun oturumlarını kaydedebilecek ve bunları Xbox ağı üzerinden paylaşabilecek.

Windows 11 ile birlikte Direct Storage özelliği de geliyor. Bu teknoloji sayesinde oyunun verileri sistem belleği yerine ekran kartı belleğine aktarılacak. Bu sayede oyun performansı artırılacak.

Yeni Windows 11’in karanlık modu, daha siyah olacak şekilde yeniden tasarlandı. Böylece OLED ekrana sahip cihazlar artık çok daha tasarruflu olacaklar.

Windows 11, HDR destekli olmayan oyunlar için özel yapay HDR görüntüler üretecek. Böylece oyunlarda daha net görüntü sağlanacak.

Windows 11 ile birlikte, Microsoft Store da yenileniyor. Tasarımı ve altyapısı tamamen yenilenen Microsoft mağazası, artık daha hızlı.

Microsoft, Android uygulama ve oyunlarının Windows 11 ile kullanılabileceğini de açıkladı.

Windows 11 sistem gereksinimleri

Minimum

  • 1 GHz 64 bit çift çekirdekli işlemci
  • 4 GB RAM
  • 64 GB depolama
  • 9 inç ekran
  • 1366 x 768 piksel çözünürlük
  • DirectX 12 uyumlu grafik kartları / WDDM 2.x

Windows 11 ne zaman çıkacak?

Microsoft, mevcut lisans sahibi kullanıcılarının yeni işletim sistemine ücretsiz yükseltme yapmalarına olanak sağlıyor. Windows 11‘in nihai sürümünün sonbaharda çıkış yapması bekleniyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?