Facebook’tan Gizli Dolaşım İmkanı!

Facebook’tan Gizli Dolaşım İmkanı!

Facebook’tan Gizli Dolaşım İmkanı!

Sosyal ağ devi Facebook‘un geçtiğimiz cuma günü hizmete sunduğu gizli servis, kullanıcılara özel bilgilerini gizli tutarak sitede gizli bir şekilde dolaşma imkanı tanıyor.

Dünyanın en büyük sosyal medya devi olan Facebook, sessiz sedasız devreye soktuğu yeni servisi birçok eleştiriyi de beraberinde getirecek gibi. Sunulan yeni servis kullanıcılara hiçbir bilgi paylaşımında bulunmadan gizli bir şekilde dolaşma hakkı tanıyor. Ancak bu servisten sadece Tor adında açık kaynak bir yazılıma sahip olan kullanıcılar faydalanabiliyor.

Sosyal ağ devinin sunduğu yeni servis ile gündeme tekrar gelen Tor üzerinden gelen bağlantılara daha önceleri engelleyen Facebook’un bu hamlesi kafaları karıştırdı. İnsanların anonim bir şekilde siteye bağlanması, sansür uygulananan bazı ülkelerde bu yasağı aşmanın yollarından birisi olarak karşımıza çıkıyordu. Bu sayede kimlik bilgilerine, konumlarına ulaşılma endişesi olmadan siteyi kullanma hakkı olan kullanıcılar oldukça memnundu. Bununla beraber Tor üzerinden Facebook’a bağlandığınız zaman bir güvenlik katmanı daha eklenmiş oluyor. Böylece saldırılara karşı olan korumanız artmış oluyor.

Tor Nedir?

2002 yılında hizmet vermeye başlayan ve internete bağlanırken konum ile kimlik bilgilerini paylaşmanıza ihtiyaç duymayan açık kaynak bir projedir.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?