Microsoft’tan Yeni Tarayıcı: Spartan

Microsoft’tan Yeni Tarayıcı: Spartan

Microsoft’tan Yeni Tarayıcı: Spartan

Microsoft, Windows 10 işletim sistemi ile birlikte Spartan adında yeni bir tarayıcı geliştiriyor.

Microsoft, Internet Explorer’dan bağımsız yep yeni bir tarayıcı geliştiriyor. Normalde herkes İnternet Explorer 12’yi beklerken, Microsoft bombayı patlattı. Spartan olarak adlandırılan bu yeni tarayıcı görsel olarak Chrome ve Firefox’a benzeyecek.

Spartan, her ne kadar İnternet Explorer’dan bağımsız geliştirmiş olsa da bazı noktalarda İnternet Explorer’a çok benzediğini hemen söylemeliyiz. Spartan, Microsoft’un geliştirdiği Chakra adlı Java Script motorunu destekliyor. Bununla birlikte Trident Rendering motoru da çalışıyor. WebKit desteği bu üründe de yok.

Spartan, söylenenlere göre; Internet Explorer’i bitirmeyecek. Hatta Windows 10 işletim sisteminde hem Internet Explorer 11 hem de Spartan adlı tarayıcılar olacak. Spartan, Windows 10’un hem masaüstü hem de mobil işletim sisteminde çalışacak.

Microsoft, bu yeni tarayıcı ile yeni bir sayfa açmak istiyor. Bu yüzden de farklı bir isim tercih edildi. Spartan, 21 Ocak’ta Windows 10 ile birlikte tanıtılacağı söyleniyor. Yalnız bu tarayıcının final sürümü olup olmadığı bilinmiyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?