Microsoft’tan Akıllı Saat: Microsoft Band

Microsoft’tan Akıllı Saat: Microsoft Band

Microsoft’tan Akıllı Saat: Microsoft Band

Dünya devi Microsoft, akıllı saat piyasasına adım attı. Yeni akıllı saat Microsoft Band tanıtıldı. Özellikleri ve fiyatının gelmesi ile birlikte saatin oldukça iddialı olduğu fark edildi.

Son olarak Apple’ın giyilebilir teknoloji piyasasına girmesi ile birlikte tüm meraklıların gözleri Microsoft’u aradı. Şirket, Microsoft Band adını verdiği akıllı saatini tam teşekküllü bir yaşam asistanı olarak tanıttı. Saat oldukça şık ve zarif bir tasarıma sahip. Android, iOS ve Windows Phone işletim sistemleri ile çalışabiliyor. Cihaz kalp atışını ölçüyor,gün içerisinde yakılan kalorileri hesaplıyor ve bileğinize sadece 60 gramlık bir yük veriyor. Saatin, 64 MB dahili depolama alanı bulunuyor. 3 yönlü akselerometreye, jirometreye ve GPS‘ye sahip olan Band, geri kalan özellikleri ile birlikte sağlık asistanını aratmıyor.

Suya dayanıklı fakat Sony’nin ürünleri ile tabi ki yarışamaz ama yağmur ve el yıkama gibi olaylarda bu özellik işinize yarayabiliyor. Band de mikrofon, Haptic titreşim motoru,Bluetooth 4.0 bağlantısı ve 2 adet 100mAh sarj edilebilir Lityum pil bulunmakta. Üstelik cihazın sarj ömrü 48 saat. Saat özellikleri bakımından öyle iddialı ki bakalım akıllı saat piyasasında tutunabilecek mi? Gelelim diğer önemli unsur olan fiyata. Saatin fiyatı 199,99$. Ülkemize gelip gelmeyeceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmamakta.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?