Xiaomi MIUI 12 tanıtıldı! İşte güncelleme alacak telefonlar

Xiaomi MIUI 12 tanıtıldı! İşte güncelleme alacak telefonlar

Xiaomi yeni arayüzü MIUI 12‘yi tanıttı. “Android Sistem Geliştirilmiş Gizlilik Koruma Testini” geçen ilk mobil işletim sistemi olduğu belirtilen MIUI 12‘deki yeniliklere bir göz atalım.

Dark Mode 2.0 özelliği sayesinde gece saatlerine doğru duvar kağıdınız yavaşça kararmaya başlıyor ve bu sayede göz yorgunluğu minimum seviyeye indiriliyor.

Duyusal Görsel Tasarım ile “Ayarlar” sayfasını ziyaret ettiğinizde telefondaki depolama alanı, RAM kullanımı, telefonun özellikleri gibi birçok detay görselleştirilerek anlatılıyor.

Süper Duvar Kağıtları olarak adlandırılan özellikle, uzay araştırma verilerini temel olarak mars ve dünyanın yükseklik hassasiyetli 3D animasyonları kullanıcılara sunuluyor. Karanlık mod açıldığında bu duvar kağıtları da diğerleri gibi değişiyor.

Yeni animasyonlar ve hareketler sayesinde hava durumunu daha gerçekçi animasyonlarla kullanıcılara sunuluyor. Ayrıca uygulama simgelerinin animasyonları da yenilendi ve kullanıcının hareketlerine göre geri bildirimler sunuyorlar.

MIUI 12‘nin AI Arama özelliğiyle kullanıcılar, gelen çağrıları otomatik cevaplayabiliyor, bu özellikle şimdilik sadece Çin’de kullanılabiliyor.

Haziran ayının sonundan itibaren kullanıcılara sunulmaya başlanacak olan MIUI 12 güncellemesini alacak telefonlar şu şekilde sıralanıyor;
Xiaomi Mi 10 Pro
Xiaomi Mi 10
Xiaomi Mi 10 Youth Edition
Xiaomi Mi 9 Pro
Redmi K30 Pro
Redmi K30
Redmi K20 Pro
Redmi K20
Xiaomi Mi Mix 3
Xiaomi Mi 8 serisi
Redmi Note 8 Pro
Redmi Note 7, 7 Pro
Xiaomi Mi Mix 2
Redmi 8, 8A
Redmi 7, 7A
Xiaomi Mi CC9, CC9 Pro, CC9e

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?