Xiaomi Mi Drone

Xiaomi Mi Drone

Xiaomi, canlı yayın yapabilen yeni insansız hava aracı Mi Drone‘u resmen tanıttı.

140 gram ağırlığa sahip olan Mi Drone, uzaktan kontrolcü sayesinde 2 kilometre mesafeye kadar kontrol edilebiliyor.

6 katmanlı ve 104 derece görüş açısına sahip Sony üretimi 12.4 megapiksel çözünürlüğünde bir kamerası bulunan Xiaomi Mi Drone cihazı, 720p çözünürlükte canlı yayın gerçekleştirebilme olanağı sunuyor.

Xiaomi Mi Drone canlı yayın aracında, 5.100 mAh kapasiteli batarya bulunuyor. Drone, bu batarya ile 27 dakika süreyle uçabiliyor. Mi Drone, pili azaldığında sahip olduğu otomatik uçuş özelliği sayesinde ilk kalkış yaptığı konuma geri dönebiliyor.

4K ve Full HD çözünürlükte 360 derece kameralar sunan iki farklı versiyonla gelen ve dört pervaneli modüler bir yapıya sahip olan Xiaomi Mi Drone‘da bulunan kamera ve pervane donanımları sökülebiliyor.

4K Ultra HD çözünürlükte video kaydı gerçekleştiren kamera ek olarak RAW formatında fotoğraf da çekebiliyor. Ambarella görüntü işlemcisi kullanan drone kamerasında üç eksenli OIS teknolojisi de yer alıyor.

GLONASS, GPS, görüntü tabanlı konumlandırma ve otopilot özelliği Mi Drone‘nun diğer özelliklerinden. Mi Drone ile bağlantı kopsa bile Otopilot özelliği sayesinde insansız hava aracı ilk kalkış yaptığı yere geri dönebiliyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?