Turkcell T60 Akıllı Telefon

Turkcell T60 Akıllı Telefon

Turkcell T60 Akıllı Telefon

Turkcell‘in akıllı telefonu T60 inceleme altında…

Turkcell T60; 129 gr ağırlığı, 7,8 milimetrelik inceliği ve 5 inçlik IPS HD ekranı ile kendisini farklılaştırmak istiyor. Ele çok iyi oturan T60, sabit bir kasaya sahip. Bunun anlamı arka kapağının çıkmaması ve 2400 mAH’lik pilin değiştirilememesi.

Bağlantılar çevreye yerleştirilmiş durumda. Üst kenarda kulaklık bağlantısı yer alıyor. 32 GByte destekli microSD ve microSIM kart slotları telefonun sol kenarında, sağ kenarsa ise ses ve güç düğmeleri bulunuyor. T60’ın üzerinde bulunan düğmeler oldukça sert. Benzer üreticiler kendi ürünlerinde yumuşak düğmeler tercih ediyorken, Turkcell bu özelliğe çok önem vermediği hemen belli oluyor.

T60’ın dikkat çeken yanı Dolby Surround destekli hoparlörü.

Turkcell T60, 5.0 inç boyutunda bir ekrana sahip. Bu ekran ne yazık fi Full HD çözünürlüğünü desteklemiyor. Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 615 işlemcisi 1.5 GHz hızında çalışıyor. 2 Gbyte bellek ve 16 GByte’lık kapasite ortalamanın üzerinde bir performans almak için yeterli görünüyor.

Android 5.0.2 ile çalışan bu telefonun arabirimi, eski Turkcell modellerine kıyasla daha da geliştirilmiş ve performansa olumlu bir katkı sağlıyor. T60, kesinlikle kasılmayan ve takılmayan bir arabirim ile karşımızda.

T60’da beğenilen bir özellik %40 daha hızlı şarj olabilmesi ve T-Sensör uygulaması üzerinden sıcaklığı, nemi ve basıncı, T-Fit uygulamasın üzerinden de atılan adımları ölçebilmesi.

Turkcell T60, 13 MP’lik otomatik odaklama özellikli gelişmiş bir kameraya sahip. Bu kamera kaliteli ve canlı görüntüler elde edebiliyor. Fakat loş ortamlarda ne yazık ki istenilen performansı veremiyor. Sesli komut veya el işaretleriyle çekim yapılabilmesi başarılı bir özellik. Geniş açılı ön kamera 5 MP’lik bir çözünürlük değeri sunuyor ve bir Selfie kamera için de ideal bir seçenek oluşturuyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?