The Embrace Akıllı Saat

The Embrace Akıllı Saat

The Embrace Akıllı Saat

The Embrace adı verilen, insanların elektrodermal aktivitelerini takip ederek kullanıcının stres düzeylerini ölçen ve tıbbi veri toplayan akıllı saat tasarlandı.

The Embrace, toplanan verilerle, ilerleyen zamanlarda kullanıcının bir kriz geçirip geçirmeyeceğini tahmin ediyor. The Embrace, Fitness odaklı diğer bileklikler gibi, saati, fiziksel aktivite ve uyku ölçümlerinin bilgilerini topluyor.

EDA (Elektrodermal Aktivite) aslında cildin iletkenlik ölçüsüdür. İnsanlar heyecanlandığı ya da stres yaşadıkları zaman cilt üzerinde ter miktarı dalgalanır. Sensörler, deri iletkenliği yoluyla bu küçük değişiklikleri izliyor. Kullanıcının stres seviyesinin artması halinde ise titreşim yoluyla iletişim kuruyor.

The Embrace’in üreticisi olan şirket Empatica, hastanelerde ve araştırma enstitülerinde kullanılan biyometrik sensörleri üreten saygın bir isim. Bileklere takılan bu sensörler son derece doğru bilgi veren ama biraz hantal görünümlü olduğu için, mağazalarda satılması kolay olan daha zarif bir tasarım yapıldı. The Embrace’in tasarımcısı ise, endüstriyel tasarım konusunda uzman olan Pearl Studios.

The Embrace, diğer akıllı saatler gibi zarif ve minimalist bir tasarıma sahip. Hiç bir dokunmatik arayüzü olmayan The Embrace‘de, size zamanı söylemek ve stres seviyelerini belirtmek için iletişim kurarken ışığı yanan bir dairesi bulunuyor. Düşük enerji tükene bluetooth yoluyla veri aktarımı yapabilmek için kullandığı basit bir uygulamaya sahip. Eğer kullanan kişi kriz geçiriyorsa acil yardım ekipleriyle bağlantıya geçiyor. Ayrıca saati şarj etmeden bir hafta boyunca kullanabiliyorsunuz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?