Sony Xperia Z3 İnceleme

Sony Xperia Z3 İnceleme

Sony Xperia Z3 İnceleme

Sony Xperia Z3‘e ilk bakıldığında, ergonomisi ve tasarımı ile ilgi çektiği söylenebilir. Ön ve arka tarafında cam malzeme kullanıldı. Çerçevede kullanıcıların isteklerini dinleyerek de küçük değişiklikler yapıldı. Öyle ki; Xperia Z3’ün çerçevesi, keskin köşeler yerine yuvarlatılmış bir tasarıma sahip oldu. Bu değişim ile telefonun ele çok daha iyi oturması sağlandı.

Her dört köşeye darbe emici (Bumper) kullanıldı. Bu darbe emici sayesinde telefon yere düştüğünde ekrana çok daha az baskı yapıp kırılmaması sağlanıyor. Sony, bu özelliği ekleyerek tasarıma oldukça fazla dikkat etti. Stabilite ile birlikte göze hitap eden tasarımı Xperia Z3 ile oluşturdu.

Üründe beğendiğimiz bir özellik ön tarafında stereo hoparlörlerin yer alması. Bu hoparlörler Z2 ile kıyasla daha başarılı. Ayrıca telefon çaldığında her iki hoparlörden ses gelmesi iyi düşünülmüş bir özellik. Nano SIM, Micro-SD ve Micro-USB yuvalarının Z2’ye göre küçülmesi de önemli bir artı.

Unutmadan söyleyelim. Xperia Z ailesinin en büyük avantajlarından biri, sahip olduğu IP65/68 sertifikası sayesinde toza ve suya karşı dayanıklı olması. Bu ürün ile 1.5 m derinliğinde 30 dakika boyunca tatlı su havuzda çekim yapabiliyorsunuz.

Xperia Z3, 5.2 inç büyüklüğünde (1920×1080) bir ekrana sahip. Bu ekranda kullanılan Triluminos ve X-Reality for mobile teknolojileri sayesinde oldukça yüksek bir parlaklık (535 Candela) elde edildi. Bu ekran, güneşli ortamlarda bile rahatlıkla çalışabiliyor. Renk doğruluğu oldukça başarılı ve görüntü açıcı da geniş. Kullanılan 4 çekirdekli ve 2.5 GHz hızında çalışan Qualcomm Snapdragon 801 adlı işlemci bir çok isteği karşılıksız bırakmıyor. 3 GByte’lık bellek ile birçok uygulamayı ve oyunu sorunsuzca açabiliyorsunuz. Özelleştirilmiş arayüz oldukça yüksek bir performansta çalışıyor.

Kızılötesi dışında bir çok haberleşme standartları da bu ürüne entegre edildi. LTE kategori 4 ile 150 Mbit/sn’de download yapmak mümkün. Buna ek olarak oldukça yeni bir standart olan 802.11ac kablosuz haberleşmeye de uyumlu.

Xperia Z3, 1/2,3 inç büyüklüğünde Exmor-RS sensörlü 20.7 MP’lik bir kameraya sahip. Bu kameranın en büyük özelliği 12800 ISO değerine ulaşabilmesi. Bunun anlamı oldukça loş ortamlarda başarılı bir şekilde fotoğraf çekebilmesi. Yeni efektlerle birlikte, ön kamera da Selfie için uygun hale getirildi. Ön kamera daha geniş bir açı ile resim çekebiliyor.

Z2’de yer alan 4K video kayıt sorunu (5 dakikada ısınıp kapanması) Xperia Z3’de düzeltildi. Yinede Xperia Z3 ile 4K video kaydının 10 dakika ile sınırlı olduğunu söylemeliyiz. 3100 mAh’lik bir pil’e sahip olan Xperia Z3, yaklaşık 1.5 gün şarj olmadan kullanılabiliyor. Sahip Olduğu Ultra Stamina Modu sayesinde de 3-5 gün çalışabiliyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?