Sony Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact

Sony Xperia Z3 Compact

Xperia Z3 ile aynı donanım özelliklerine sahip olan Sony Xperia Z3 Compact, 4.6 inç‘lik ekran 600 Cd/m² parlaklık değeri ile kendisinden hemen söz ettiriyor.

Xperia Z3’de 1080p çözünürlüğünde bir ekran kullanılırken, Xperia Z3 Compact modelinde 720p çözünürlüğünde bir ekran tercih edildi. 1280x720p çözünürlüğündeki ekran ayrıca 319ppi piksel yoğunluğuna sahip. IPS LCD teknolojisinin kullanıldığı Triluminus ekranda, X-Reality Engine görüntü işleme motoru bulunuyor. Bu tercih telefonun performansını pozitif anlamda etki ediyor. Öyle ki, güneşli ortamlarda ekranı çok rahat görebilirsiniz. Parlak renkler ve keskin görüntüler, kullanıcısına gerçek bir görüntü oluşturuyor.

Ürünün tasarımında plastik bir çerçeve kullanıldı. Arka kısımda ise çizilmeye karşı dayanıklı sertleştirilmiş bir mineral cam yer alıyor. Micro SD ve Nano SIM yuvaları, yan kenarlarda yer alıyor ve bir kapak ile korunuyor. Kapak ne yazık ki çıkmıyor. Kullanılan 2600 mA‘lik pil telefonu 1.5 gün kullanmanızı sağlıyor.

Xperia Z3’de olduğu gibi Xperia Z3 Compact modelinde de Qualcomm Snapdragon 801 işlemcisi kullanıyor. 4 çekirdekli 2.5 GHz hızında çalışan bu işlemciden gücünü alan telefon, Adreno 330 grafik işlemcisi, 2GB RAM ve 16GB dahili depolama alanı yer alıyor. Elbette depolama alanını arttırabiliyorsunuz. Xperia Z3 Compact’ın depolama alanı microSD kart desteği sayesinde 128GB’a kadar arttırılabiliyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?