Size Uygun Bilgisayarı Seçin!

Size Uygun Bilgisayarı Seçin!

Size Uygun Bilgisayarı Seçin!

Ultrabook, Tabletler, 2’si Bira Arada Çözümler, Hepsi Bir Arada Bilgisayarlar, Masaüstü Bilgisayarlar ve Dizüstü Bilgisayarlar arasından hangisini seçmeniz gerektiğine yardımcı olmaya çalışalım.

Ultrabook
Yaklaşık üç yıl önce hayatımıza giren Ultrabook’lar dizüstü bilgisayarlara göre daha ince ve hafif yapıya sahip özellikleriyle dikkatleri üzerlerine çektiler. 6-7 saatin üzerinde pil ömrü sunan ürünler aynı zamanda gelişmiş güvenlik özelliklerini de beraberinde getiriyor. 1000 dolar civarında fiyatla beğenimize sunulan ürünlerin performansları kadar dayanıklı yapıları da bir hayli ilgi çekici.

Ultrabook’ların ince yapısı bazı genişleme yuvalarından feragat etmeniz anlamına geliyor. Bunların arasında DVD yazıcı, tam HDMI arabirimi, fazla sayıda USB port, Ethernet arabirimi ve daha fazlası yer alıyor. 20 mm’den daha ince yapıya sahip ürünler üzerinde yeni bağlantılan mini display veya Micro HDMI yuvalarını görmeniz mümkün. Dizüstü bilgisayarlara göre çok daha ince ve daha hafif olan Ultrabook’lar performans olarak ise onlardan geri kalmak istemeyen kullanıcılara özel bir çözüm sunuyorlar.

Tablet PC
Son yılların en popüler cihazlarından biri olan Tablet PC’lerin satış rakamları katlanarak büyümeye devam ediyor. Tabii ki donanımlar konusundaki gelişmeler de sevindirici. Bu tarz ürünleri akıllı telefon ile dizüstü bilgisayarın karışımı olan genelde 7 inch ile 10.1 inch aralığında ekran boyutlarına sahip, dokunmatik ekranlı, ihtiyaca göre şekillenen interneti ve sağladığı depolama alanıyla verilerinizi kolayca yanınızda taşımanızı sağlayan son teknoloji bir bilgisayar olarak tanımlayabiliriz. Geçmişteki ürünlerin detayına girmeden sizlere günümüz teknolojilerinden bahsetmek istiyorum. Günümüzün en yeni Tablet PC’leri artık 64 bit işlemci teknolojisine sahip. Bunun anlamı birçok görevin kusursuzca yerine getirilmesi.

Son dönemde Intel’in Tablet PC’ler konusunda atağa kalktığını görüyoruz. Intel’in yeni nesil işlemcileri sayesinde tablet standartları artık daha yüksek. Intel Atom işlemciler, 22nm SoC teknolojisi optimizasyonlarıyla 2.7 kat daha hızlı dosya aktarma ve neredeyse 2 kat daha iyi Web performansı sunarak, çok büyük oranda performans artışını ve daha iyi enerji verimliliğini mümkün kılıyor. Intel işlemciyle tabletler; yüksek çözünürlükten birden çok görevi aynı anda kusursuz yürütmeye kadar her alanda daha iyi performans gösteriyor; tablet performansı yepyeni bir düzeye taşınıyor.

İkisi Bir Arada Ürünler
O bir Tablet PC. Hayır, o bir dizüstü bilgisayar. İşte bu iki kategoriyi de üzerinde barındıran cihaza kısaca İkisi Bir Arada diyoruz. Hem tablet hem de dizüstü bilgisayar tecrübesini bir arada yaşamak istiyorsanız İkisi Bir Arada ürünlere bakmanızda fayda var.

Intel Core M işlemcili 2’si 1 Arada cihazlar, her ikisini çok amaçlı bir dizüstü-tablet paketinde sunuyor. Eski dizüstü bilgisayarlara göre 7,6 kata kadar daha yüksek hız ve 7 kata kadar daha iyi grafik performansı sunan bu cihazlar sevdiğiniz her şeyi daha uzun süre yapmanız için tasarlanmış. Süper ince bir dizüstü bilgisayar ve ultra hızlı tablet ile her iki dünyanın en iyi özelliklerini elde edebilmeniz için ikisi bir arada ürünler üzerinde hayat buluyor. 2’si 1 Arada cihazlar, 2 kata kadar daha uzun pil ömrüyle bu potansiyeli en üst düzeye çıkarır. Böylece tek bir şarj ile sekiz saatten daha uzun süre HD video izleyebilirsiniz.

Hepsi Bir Arada Bilgisayar
Hepsi Bir Arada Bilgisayarlar, geleneksel bilgisayar deneyimin sınırlarını zorluyor. Hepsi Bir Arada cihazlar, dizüstü bilgisayarın ve tabletin performansı ile çok yönlülüğü bir araya getiriyor. Masaüstü sisteminin tamamını, HD içerik oluşturabilen, aktarabilen ve paylaşabilen şık ve güçlü bir cihaza dönüştüren bu tarz sistemler Intel’in sağladığı ek güvenlik teknolojisi sayesinde, daha güvenli bir şekilde çalışabilir ve oyun tutkunlarına da özel çözümler sunuyor.

Masaüstü Bilgisayar
Masaüstü bilgisayarlar eski bildiğiniz sistemler yerine daha güçlü performanslarıyla karşımıza çıkıyor. Üstün performansa sahip ürünlerin gelişmiş özellikleri ile bilgisayar deneyimi ise baştan aşağı değişiyor.

En üstün oyun sistemini kurmak için doğru işlemciyi mi arıyorsunuz? Aksiyon videolarınızı ve fotoğraflarınızı düzenlemek mi istiyorsunuz? Öyleyse ciddi bir performansa ihtiyacınız var. Bunun için bir Masaüstü bilgisayara bakmanızı tavsiye ediyoruz. Bu cihazlardan alacağınız performansı başka ürünlerde bulamayabilirsiniz. Yeni nesil özelliklere baktığımızda; Intel Ready Mode Teknolojisi ile bekleme modundayken anında tüm işlevleriyle çalışmaya başlatabiliyorsunuz, Intel RealSense teknolojisi ile masaüstünüzle etkileşim biçiminizi değiştirebiliyorsunuz. Bu ve daha fazlası masaüstü bilgisayar kullanıcılarına özel gelişmiş kabiliyetler sunuyor.

Dizüstü Bilgisayar
Hareketlerinizi anlama gücü. Yüzünüzü tanıma gücü. Sesinize yanıt verme gücü. Bilgisayarınızla yepyeni bir etkileşim deneyimi yaşamak istiyorsanız yeni nesil bir dizüstü bilgisayara bakmanızı tavsiye ederiz. 5. nesil Intel Core işlemcilerle bunlara sahip olabilirsiniz.

Intel HD Graphics teknolojisi, en sevdiğiniz HD videolarınızı canlılıkta izlemenizi, fotoğraflarınızın en küçük ayrıntılarını bile görüntülemenizi ve düzenlemenizi ve günümüzün modern oyunlarını oynamanızı sağlar. Intel Wireless Display (Intel® WiDi) ile cihazınızdaki içerikleri büyük ekranlı HD televizyonunuza aktarmak artık çok kolay. Video izleyin. Fotoğraflarınıza bakın. İkinci ekranınızı bağlayın, aynı anda daha fazla işi yapın. Intel WiDi teknolojisi, sizi kabloların karmaşasından kurtarıyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?