Samsung Galaxy TabQ Tablet

Samsung Galaxy TabQ Tablet

Samsung Galaxy TabQ Tablet

Samsung orta segment tableti Galaxy TabQ’yu Çin’de resmi olarak tanıttı.

Galaxy TabQ’nun teknik özelliklerinden bahsetmek gerekirse; öncelikle 7-inch TFT 720 x 1280 piksel çözünürlüğe sahip bir ekrana sahip olduğunu söyleyebiliriz. Cihazın gücünü aldığı işlemci dört çekirdekli 1.2GHz ancak işlemcinin markası bilinmiyor. Tablette bulunan RAM’de resmi tanıtımda açıklanmamış.

Galaxy TabQ’nun boyutları 191.8 x 99.7 x 8.9mm, ağırlığı ise 250 gram olarak karşımıza çıkıyor. Cihazda 8 megapiksellik arka kamera ve 2 megapiksellik ön kamera bulunuyor. micro SD kart desteği bulunan cihazın dahili depolama alanı 64GB. Galaxy TabQ’nun bataryası ise 3,200mAh.

TabQ’nun bağlantı özelliklerine baktığımızda ise Wi-Fi 802.11, Bluetooth 4.0, GPS, GLONASS ve 4G LTE özelliklerine sahip olduğunu görüyoruz.

Samsung Galaxy TabQ’nun arka yüzeyi yapay deri kaplı olması ile dikkat çekiyor. Bu kaplamayı ilk bakışta Galaxy Note 3′ün arka yüzeyindeki kaplamaya benzetebilirsiniz.

Cihazın fiyatıyla ilgili yapılmış herahngi bir açıklama bulunmazken, Galaxy TabQ’nun Çin dışındaki pazarlara ne zaman sunulacağı ile ilgili de herhangi bir açıklama yapılmamış.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?