Samsung Galaxy S5 Mini Ortaya Çıktı!

Samsung Galaxy S5 Mini Ortaya Çıktı!

Samsung Galaxy S5 Mini Ortaya Çıktı!

Samsung Galaxy S5 modelini duyurmasından sonra, Galaxy S5 Mini modeli de ortaya çıktı.

Samsung’un tepe modeli Galaxy S5′in tanıtılmasıyla beraber, Galaxy S5 ailesinin bireyleri de tek tek netleşiyor. Galaxy S3 ailesinden bu yana devam eden mini modeller, Galaxy S5 Mini ile de devam ediyor.

Samsung SM-G800 kod adına sahip olan Galaxy S5 Mini, 4.5 inç büyüklüğünde Super AMOLED ekrana sahip olacak. Ekranın çözünürlüğü ise 720p yani 1280 x 720 piksel olacak.

Galaxy S3′ün ekran özelliklerini andıracak olan S5 Mini, Galaxy S3′ten 0.3 inç küçük, Galaxy S4 Mini’den ise 0.2 inç daha büyük olacak.

Donanım tarafında ise Snapdragon 400 tabanlı dört çekirdekli işlemci, tahminen Adreno 305 GPU’su ve önceki modeller gibi 1.5 gb ram ile gelmesi beklenen cihaz, 16 GB dahili ve ekstra artırılabilir hafızaya sahip olacak.

Yeni Samsung modellerindeki gibi Kızılötesi vericiye sahip olacağı söylenen Galaxy S5 Mini, Android 4.4 KitKat ve yeni TouchWiz arayüzünü kullanacak. Kamera olarak da 8 Megapiksel arka, önde de 2 Megapiksel kullanılacak.

Samsung’un yeni cihaza suya ve toza karşı koruma ekleyecek mi henüz tam bilinmiyor.

Cihazın sızan bilgilerine baktığımızda Galaxy S4 Mini’den ekran ve tasarım haricinde çok da farklı olmadığı görülüyor. Özellikle 16 Megapiksel kameraya geçen Samsung’un, Galaxy S5 Mini’de sürpriz yapıp yeni çift LED flaş teknolojisini ve 13 Megapiksellik S4′te kullanılan kamerayı dahil edebileceği konuşuluyor. Fakat çift LED flaşa sahip 8 Megapiksel kamerayı, S5 Mini’de görebiliriz.

Satış fiyatı 1500 TL civarı olması beklenen Samsung Galaxy S5 mini modelinin Haziran ayında tüketici ile buluşması bekleniyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?