NVIDIA Tegra 4i işlemcili Wiko WAX!

NVIDIA Tegra 4i işlemcili Wiko WAX!

NVIDIA Tegra 4i işlemcili Akıllı Telefon Wiko WAX Geliyor!

NVDIA’nın akıllı telefonlar için özel olarak ürettiği yeni işlemcisi ilk olarak Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Konferansında ortaya çıktı. Bu işlemcisinin ilk olarak hangi akıllı telefonda kullanılacağı ise bu sabah yine MWC 2014’de duyuruldu.

NVIDIA’nın yeni akıllı telefon işlemcisi Tegra 4i, ilk olarak Wiko markasının WAX adlı akıllı telefonunda kullanılacak. Tegra 4i işlemci faktörü göz önüne alınarak rahat bir şekilde söyleyebiliriz ki WAX çok güçlü bir telefon olacak.

NVIDIA SHIELD mobil oyun konsolu sisteminde olduğu gibi, Wiko WAX’ın sistemi de 720p ekrana sahip. 4.7 inç 720 p ekranına sahip WAX LTE teknolojisinin yanında HSPA+ da destekliyor. Tegra 4i işlemcili WAX’ın Nisan ayında Avrupa’da piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Böyle bir işlemcinin neden ilk olarak böyle duyulmamış bir markanın akıllı telefonuna koyulduğu sorusu sizin de aklınıza gelmiş olabilir. Wiko Fransa merkezli bir şirket ve hızla büyümeye devam ediyor. NVIDIA’nın akıllı telefonlara özel olarak ürettiği Tegra 4i işlemcili WAX ile de adından epeyce söz ettireceğe benziyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?