Nokia X2 Android Telefon Özellikleri

Nokia X2 Android Telefon Özellikleri

Nokia X2 Özellikleri Belli Oldu!

Nokia’nın Android işletim sistemli yeni akıllı telefonu Nokia X2 modelinin teknik özellikleri test sonuçlarıyla ortaya çıktı.

Nokia, Android işletim sistemli Nokia X serisini bu yıl başında tanıtmış ve geçtiğimiz ay itibariyle Nokia X ülkemizde de satışa sunulmuştu. Android pazarına yavaş yavaş ısınan Nokia, vakit kaybetmeden Nokia X serisinin yeni versiyonu üzerinde çalışmalara başladı bile. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan görsellerin ardından Nokia X2 olarak adlandırılan yeni Android işletim sistemli Nokia modelinin teknik özellikleri AnTuTu benchmark ile ortaya çıktı.

Üst seviye modellerinde Windows Phone işletim sistemi kullanan Nokia, bütçe dostu sınıftaysa Android işletim sistemini tercih edecek gibi görünüyor. Nokia X2’nin teknik özelliklerine bakıldığında da bu iddia gerçeklik kazanıyor gibi. Nokia X2’de modelinde Qualcomm’un MSM8210 çip setine görev veren Nokia, AnTuTu benchmark sonuçlarına göre telefonda Android 4.3 işletim sistemi, çift çekirdekli işlemci, Adreno 305 grafik işlemcisi, 1GB Ram, 4GB dahili depolama alanı ve 4.3 inç boyutunda 800×480 piksel çözünürlüğünde ekran görev verecek.

Nokia X modelinde ön kameraya yer vermeyen Nokia, X2’de 0.3 mega piksel çözünürlüğünde ön kameraya ve 5 mega piksel çözünürlüğünde arka kamerayla güçlendirmiş. Bu bilgiler ışında Nokia’nın Android işletim sistemli bir amiral gemisi model üretmeyeceği görüşü pekişirken, firmanın bütçe dostu sınıfta yoluna devam edeceğini gösteriyor.

Nokia X2

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?