Microdrive Harddisk Saat: HDDWatch

Microdrive Harddisk Saat: HDDWatch

Microdrive Harddisk Saat: HDDWatch

Jean Jérôme, Microdrive harddiskten HDDWatch kol saatini yaptı.

Bir Paris sakini olan Jean Jérôme, saatleri çok seviyor ve orijinal saat tasarımları yapıyor. Bir gün bir saat forumunda gezinirken bir fotoğraf görüyor. Bu fotoğrafta bildiğimiz bilgisayar harddiskine kayış takılmış ve bir kol saati gibi gösterilmiş. Her ne kadar Photoshop harikası da olsa, bu görüntü Jérôme’un kafasında bir ışık yakıyor.

Jérôme harddisk modellerini biraz kurcalamış ve Microdrive’ı bulmuş. Eskiden MP3 oynatıcılarda bulunan bu minik harddiskler artık pek kullanılmıyor ve Jérôme bunlardan çok ucuza satın alabileceğini farkedince, çok orijinal bir kol saati projesi doğuyor, yani HDDWatch.

Bu bir akıllı saat değil, düz bir kol saati; yani tek özelliği orijinal tasarımı. Sağ ve sol kol için iki farklı tasarımda satılan ürün, 1 inç büyüklüğünde Microdrive’lar ile yapılıyor. Harddisk plakasının saat tabanı görevini gördüğü ürün, 47 x 37 x 8 mm boyutlarında ve devre levhası şeklinde bir kayışa sahip. Dileyen kullanıcılar ürünü siyah kayışlı olarak da alabiliyor.

Jérôme yarattığı HDDWatch’ı seri üretime sokabilmek için bir Indiegogo kampanyası başlatmış. 3500 Euro toplamak için yola çıkan ekip, bu saat için şimdiye kadar 30,000 Euro’dan fazla kaynak toplamış durumda. HDDWatch kampanyası 17 Aralık’a kadar devam edecek, yani siz de 150 Euro’ya hemen bir tane önsipariş edebilirsiniz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?