Meta yapay zeka karakterleri

Meta yapay zeka karakterleri

Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformlarında entegre ettiği yapay zeka karakterleriyle kullanıcı deneyimini bir adım öteye taşıyor. Geliştirilen yeni özellikle birlikte bu karakterler, artık siz yazmasanız da ilk mesajı atabilecek. Üstelik bu mesajlar sıradan selamlaşmalarla sınırlı değil; örneğin, “Umarım güzel bir gün geçiriyorsundur! Yeni favori film müziklerini keşfettin mi? Belki de film gecen için birkaç öneri istersin?” gibi kişiselleştirilmiş içerikler sunabiliyorlar.

Meta, bu sistemin altyapısını oluşturmak için veri etiketleme firması Alignerr ile iş birliği yapıyor. Amaç, kullanıcıların ilgi alanlarını hatırlayan ve buna göre içerik üreten sohbet botları geliştirmek. Sistem şu an için belli sınırlar çerçevesinde işliyor: Botlar yalnızca kullanıcı ilk iletişimi başlattıktan sonra, 14 gün içinde en az beş mesaj göndermişlerse yeniden temasa geçiyor. Eğer kullanıcıdan yanıt gelmezse, yapay zeka ısrarcı olmuyor.

Meta’dan yapılan açıklamaya göre bu özellik, daha kişisel ve anlamlı dijital sohbetlerin önünü açacak. Ancak bu yeni nesil etkileşim, bazı kullanıcılar için rahatsız edici de olabilir. Zira bu botlar, sizinle daha önce ne konuştuğunu hatırlıyor ve buna göre davranıyor.

Şimdilik test aşamasında olan bu özellik, başta WhatsApp olmak üzere Meta’nın tüm uygulamalarında devreye alınacak. Şirket, bazı yapay zeka karakterlerini kullanıcılarla daha onlara yazmadan da iletişime geçebilecek şekilde eğitmeye başlamış durumda.

Meta’nın yapay zeka karakterlerini kullanıcıyla proaktif olarak iletişime geçecek şekilde konumlandırması, markalar için kişiselleştirilmiş pazarlamada yeni bir dönemin habercisi olabilir. Kullanıcının ilgi alanlarına göre tetiklenen bu sohbetler, marka mesajlarının daha organik ve bağlam içinde iletilmesini mümkün kılabilir. Bu da özellikle içerik pazarlaması, CRM ve müşteri deneyimi stratejilerinde markaların yapay zekayı bir “dijital temsilci” olarak kullanmasının önünü açıyor. Ancak bu gelişme, veri gizliliği ve kullanıcı rızası gibi konularda daha hassas ve şeffaf yaklaşımları da zorunlu kılıyor.

Kaynak WebTekno



Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?