LG’den 8K Çözünürlüğünde Televizyon

LG’den 8K Çözünürlüğünde Televizyon

LG’den 8K Çözünürlüğünde Televizyon

Televizyon devi LG gelecek yıl 8K çözünürlüğünde yeni nesil televizyonlarıyla tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Henüz 4K çözünürlüğünde televizyonlara alışamamışken, LG cephesinden gelecek yıl planı olarak 8K çözünürlüğüne sahip yeni nesil televizyonlar olduğu ortaya çıktı. Son dönemlerde gözle görülür bir yükseliş yakalayan akıllı televizyonların çözünürlükleri, akıllı telefonlar gibi artmaya devam ediyor. Tüplü televizyonların günümüzde hala yaygın olarak kullanılmaya devam ederken, 2015 yılında ilk 8K çözünürlükte televizyon ile karşı karşıya kalacağız.

Oldukça büyük reklamlar ile duyurulan 4K kadar heyecan verici olmasa da 8K televizyonlar başarılı grafiklere ve ekran kalitesine sahip olacaklar. Şirket tarafından gelen bilgilere göre CES 2015’te ilk 8K çözünürlüğe sahip 55 inç boyutundaki akıllı televizyonu duyurulacak.

8K bir tür video formatıdır. İlk olarak yüksek çözünürlükte kameralarda kullanılan bu çözünürlük, yavaş yavaş televizyonlara gelmeye başladı. 8192 x 4320px’e kadar görüntü kalitesi sunabilen 8K çözünürlükte bir ekranda 33 milyon civarında piksel yer alıyor.

98 inç boyutunda ilk 8K çözünürlükte akıllı televizyon prototipini duyuran LG, CES 2015’te 55 inç boyuta sahip ilk 8K televizyonunu sunmaya hazırlanıyor. Shift tarafından yapılan habere göre LG’nin duyuracağı televizyon 500 cd/m2 parlaklık sunabilecek ve 160ppi piksel yoğunluğuna sahip olabilecek.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?