Lenovo’dan Windows Phone 8.1 Telefon Bekleniyor!

Lenovo’dan Windows Phone 8.1 Telefon Bekleniyor!

Lenovo’dan Windows Phone 8.1 Telefon Bekleniyor!

Lenovo‘nun, Windows Phone 8.1 işletim sistemiyle çalışan ilk telefonunu yaz aylarında piyasaya sürebileceği belirtiliyor.

Lenovo şu ana kadar akıllı telefon pazarında yaptığı tüm yatırımlarını Android işletim sistemli akıllı telefonlara yönlendirdi. Ancak Çinli telefon üreticisinin yakında bu politikasından vazgeçerek farklı işletim sistemlerine de yönelebileceği belirtiliyor. Firmanın bu yöndeki planlarında ilk durağı ise Microsoft’un işletim sistemi Windows Phone 8.1 olacak gibi görünüyor.

Şu ana kadar sadece Android işletim sistemli telefonlar çıkaran Lenovo‘nun, Windows Phone 8.1 işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı telefonunu Nisan ayında duyuracağı söyleniyor. Lenovo‘nun bu yeni akıllı telefonunun piyasaya sürülmesi ise yaz aylarını bulacak gibi görünüyor.

Ancak Lenovo‘nun Windows Phone 8.1 işletim sistemli ilk telefonunun, yüksek özellikli bir telefon olmayacağı iddia ediliyor. 4.5 veya 5 inç ekranı olacağı söylenen telefonda, Qualcomm’un Snapdragon 400 veya Snapdragon 600 işlemcisinin yer alması bekleniyor. Microsoft’un yeni ortakları arasında Lenovo‘yu da gösteriyor olması, firmanın önümüzdeki aylarda Windows Phone işletim sistemli bir cihaz çıkaracağı yönündeki bu iddiaları daha da kuvvetlendiriyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?