Konum Nasıl Atılır?

Konum Nasıl Atılır?

Akıllı telefonların kullanımının iyice yaygınlaşması ile beraber bilinmeyen adreslerin tarifi de kolaylaştı. Akıllı telefonun konum servisleri sayesinde bulunduğunuz konumu veya farklı bir konumu istediğiniz kişilerle paylaşabilirsiniz.

Haritalar, Whatsapp, Facebook Messenger uygulamaları ve SMS ile konum nasıl atılır? İşte bu sorunun cevabı:

Öncelikle, kendi konumunuzu gönderebilmeniz için akıllı telefonunuzun GPS (Konum) özelliğinin açık olması gerektiğini belirtelim.

Haritalar (Google Maps) ile Konum Nasıl Atılır?
Haritalar uygulamasıyla bulunduğunuz konumu paylaşmak için; haritadaki mavi nokta üzerine dokunun ve aşağıda beliren satıra dokunarak, bulunduğunuz konumun detaylarını açın. Burada “Paylaş” (iOS‘ta Konumumu Paylaş) düğmesini bulun ve üzerine dokunun. Son olarak konumunuzu paylaşmak üzere hangi uygulamayı kullanacağınızı seçin.

Bulunduğunuz yerden farklı bir konumu paylaşmak için ise; haritada bu konumu bulun ve haritayı yakınlaştırın. Paylaşmak istediğiniz noktanın üzerine uzun dokunun ve alt tarafta bilgi satırının görünmesini sağlayın. Beliren bu satır üzerine dokunarak genişletin ve sağdaki “Paylaş” düğmesine dokunun. Artık konumu paylaşmak için kullanacağınız uygulamayı seçebilirsiniz.

SMS ile Konum Nasıl Atılır?
Konumunuzu SMS olarak göndermek için; Haritalar uygulamasında “Paylaş” düğmesine dokunduktan sonra, SMS uygulamasını seçin.

Whatsapp’ta Konum Nasıl Atılır?
Android cihazlarda: Konumunuzu göndermek istediğiniz kişinin sohbet ekranını açın ve sağ üstteki “ataş” simgesine dokunun. Açılan kutudan “Konum” simgesine dokunun. Biraz bekledikten sonra “Konumunuzu gönderin” seçeneğine dokunun ve konumunuzu gönderin.

iOS cihazlarda: Konumunuzu göndermek istediğiniz kişinin sohbet ekranını açın ve sol alttaki “+” simgesine dokunun. Açılan ekrandan “Konum” simgesine dokunun. Sonra “Mevcut Konumunu Paylaş” ve “Tamam” seçeneklerini seçin.

Facebook Messenger’da Konum Nasıl Atılır?
Android cihazlarda: Uygulamada bir konuşmayı açın ve ardından “” simgesine dokunun. Sonra “Konum” üzerine dokunun; bulunduğunuz konumun üzerinde bir mavi daire göreceksiniz. Son olarak mavi ok simgesine dokunun.

iOS cihazlarda: Uygulamada bir konuşmayı açın ve ardından “+” simgesine dokunun. Sonra “Konum” üzerine dokunun ve adımları takip edin.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?