iPhone’un Şarj Tüketim Süresini Uzatma

iPhone’un Şarj Tüketim Süresini Uzatma

iPhone‘unuzun ve iOS 11 yüklü cihazınızın şarjını daha hesaplı kullanarak, bataryanın daha uzun süre kullanımını sağlayabilirsiniz. Bataryanızın daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız aşağıdaki ipuçlarından faydalanabilirsiniz.

1. Konum Servislerini Kapatmak veya Sınırlandırmak
Cihazınızdaki konum servislerini kapatarak veya sadece ihtiyacınız olan servislerin açık kalmasına izin vererek, güç tüketiminden tasarruf edebilirsiniz.
Kapatmak için: “Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri” adımlarını takip edin ve açıksa kapatın veya sadece ihtiyacınız olan uygulamaların açık iken bu servisi kullanmasına izin vermek, güç tüketiminden tasarruf sağlayacaktır.

2. Hangi Uygulama Ne Kadar Güç Tüketmiş?
Hangi uygulamanın ne kadar güç tükettiğini görmek için: ”Ayarlar > Pil” adımlarını takip edin. Bu kısımda, fazla kullanmadığınız fakat geri planda çalışarak batarya kullanımına olumsuz etki yapan uygulamaları da görebilir, isterseniz cihazınızdan kaldırabilirsiniz.

3. Arka Planda Uygulama Yenile’yi Devre Dışı Bırakmak
iOS 11 yüklü cihazınızda; “Ayarlar > Genel > Arka Planda Uygulama Yenile” adımlarını takip ederek, arka planda uygulama yenileme servisinin çalışıp çalışmadığını kontrol edelebilir ve bu servis açık ise, gelen listede hangi uygulamaların bu servisi kullandığı görebilirsiniz.
Eğer çok gerekli değil ise, bu servisi kapatmak veya sadece istediğiniz uygulamaların Wi-Fi üzerinden yenileme yapmasını sağlamak, batarya kullanımını azaltıcı yönde etki edecektir.

4. Kullanılmayan Bağlantıları Devre Dışı Bırakmak
Kullanılmadığı durumlarda Wi-Fi, Bluetooth vb. gibi bağlantı servislerini kapalı konuma getirmek, şarj tüketimi konusunda tasarruf sağlayacaktır.

5. Uyandırmak İçin Kaldır Servisini Kapatmak
iOS 11 yüklü cihazlardaki “uyandırmak için kaldır” adı verilen özellik, fazladan güç kullanılmasına sebep olabiliyor. Bu özellik kapatılarak, güç tasarrufu sağlanabiliyor.
Kapatmak için: “Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Uyandırmak için Kaldır” adımlarını izleyin ve açıksa kapatın.

6. Önemli Konumları Kapatmak
Önemli Konumlar servisi, geri planda birden fazla servisin çalışmasını sağladığı için, güç kullanımını da olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu servisin kapalı kalması, güç kullanımını da azaltabilecektir.

7. Mail Kontrol Sıklığını Değiştirmek
iOS yüklü cihazlarda, e-posta uygulamalarının hesabı ne sıklıkta kontrol edeceği ayarlanabiliyor. Ne kadar sıklıkla hesap kontrolü yapılırsa, güç tüketimi de o derece fazla olmaktadır.
Mail kontrol ayarlarını yapmak için: “Ayarlar > Hesaplar ve Parolalar > Yeni Veri Al” adımlarını takip ederek tercihinizi yapabilirsiniz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?