iPhone’un Şarj Ömrünü Uzatın!

iPhone’un Şarj Ömrünü Uzatın!

iPhone‘unuzun şarj ömrünü uzatarak daha uzun bir süre kullanım sağlayabilirsiniz.

Öncelikle cihazınızda çok fazla pil tüketen bir uygulama mevcutsa telefonunuzdan o uygulamayı kaldırmanızı öneriyoruz. Ayrıca aşağıdaki ipuçlarından da faydalanabilirsiniz.

iPhone Batarya Ömrünü Uzatacak İpuçları
Bağlantılar
Wifi ağları her zaman hücresel veriye göre daha az şarj harcamaktadır. Bu yüzden Wifi ağına bağlanabileceğiniz yerlerde Wifi ağlarını tercih etmeniz batarya ömrünüzü uzatacaktır. Ayrıca Wifi‘ye bağlıyken hücresel veriyi kapatmanız, hücresel veriyi kullanırken Wifi’yi kapatmanız size etkili bir pil performans artışı sağlayacaktır. Bununu yanında kullanmadığınız zamanlarda Bluetooth, AirDrop, AirPlay özelliklerini kapatın.

Handoff Özelliği
Handoff özelliği iPhone‘unuzda yarım kalan bir işin diğer Apple cihazlarında kaldığınız yerden devam etmesini sağlayan bir özelliktir. Eğer Apple ürünü olarak sadece iPhone‘a sahipseniz İOS 8 ile gelen Handoff özelliğini kullanamayacaksınız demektir. Bu yüzden fazla şarj harcayan bu özelliği açık tutmanıza gerek yok. Böylece kullanmadığınız ve asla kullanmayacağınız bir özelliğin fazladan şarjınızı tüketmesini engellemiş olacaksınız.

Arka Plan Uygulamaları
Arka planda gereksiz uygulamaların çalışmasına izin vermeyin. “Ayarlar / Genel / Arka Planda Uygulama Yenile” bölümünden kullanmadığınız ve gereksiz gördüğünüz uygulamaların arka planda çalışmasını engelleyebilirsiniz.

Güncellemeler
App Store güncellemelerinin arka planda çalışmasına izin vermeyin. Eğer App Store güncellemeleri otomatik modda çalışırsa App Store güncelleme yapabilmek için sürekli kontrol yapar ve şarjınızı tüketir. “Ayarlar/ iTunes & App Store / Otomatik İndirmeler” kısmından “Güncellemeler” sekmesini kapatarak otomatik indirmeyi özelliğini kapatabilirsiniz.

Konum Servisleri
Konum servisinin gereksiz kullanımına izin vermeyin. Uygulamaların hemen hemen hepsi pil tüketimini en çok konum servislerini kullanarak yapmaktadır. “Ayarlar / Gizlilik / Konum Servisleri” kısmından istediğiniz uygulamaların konum servisi kullanmasını kapatabilirsiniz. Bazı uygulamalarda beliren “kullanırken” seçeneğini de seçebilirsiniz.

Bildirimler
Gereksiz bildirimlerin önüne geçin. “Ayarlar / Bildirimler” kısmından önemsiz gördüğünüz uygulamaların size bildirim yollamasını engelleyerek şarj ömrünüzü uzatabilirsiniz.

Ekran
Ekran parlaklığınızı telefonunuzun otomatik belirlemesine izin verin. iPhone‘larda harika bir şekilde çalışan bu sensör, telefonunuzun ışığa göre en iyi parlaklıkla çalışmasının yanında size en iyi pil tasarrufunu da sağlayacaktır. Bunun yanında koyu renkli arka planlar kullanmanız en çok şarj tüketen ekranın daha tasarruflu çalışmasını sağlayacaktır.

İOS 8 üzerinden hazırlanan bu ipuçları sayesinde, telefonunuzun pil ömrünü hissedilebilir bir ölçüde arttırabilirsiniz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?