iPhone’a Ultrakam ile 2K Çözünürlük!

iPhone’a Ultrakam ile 2K Çözünürlük!

iPhone’a Ultrakam ile 2K Çözünürlük!

iPhone 5 ve 5S, Ultrakam ile 1080p yerine 2K çözünürlüğünde video kaydı yapabilecek.

iPhone kullanıcıları için ortaya çıkan uygulama sayesinde kullanıcılar 2K çözünürlüğünde video çekebilecekler.

iPhone’a 2K çözünürlük taşıyan uygulamanın geliştiricisi Hassan Uriostegui geliştirdiği uygulamaya Ultrakam adını vermiş. Ultrakam’ın ne kadar faydalı bir uygulama olduğunu görebilmek için rakamlara bakmak yetecektir diye düşünüyorum. Şöyle ki Ultrakam’in sağladığı çözünürlük ve kalite standart 1080p HD çekilen bir videodan yüzde 70 daha fazla piksel çözünürlüğe sahip.

Ultrakam iPhone kullanıcıları için oldukça faydalı olabilecek bir uygulama olarak göze çarpıyor. Bunun yanı sıra sağladığı teknik faydalardan biraz bahsetmek gerekirse 24 fps’de 2240 x 1672 çözünürlükte video çekme imkanı sağlıyor.

Ultrakam’in sağladığı tek avantaj 2K çözünürlükte video çekmek değil elbette. Uygulamanın bir diğer özelliği iPhone dışında iPod Touch ve iPad’lerde de çekilen 2K videoları muhafaza etmek olarak karşımıza çıkıyor.

Ultrakam şuan da App Store’da 15 TL karşılığında ulaşılabilir durumda. Öte yandan uygulamayı uzaktan Bluetooth ile kontrol etmeye imkan sağlayan eklenti paketi Ultrakam Remote Control’un fiyatı ise 7 TL.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?