iPhone Xs

iPhone Xs

iPhone, 10. yılına özel çıkarmış olduğu iPhone X modelinin ardından şimdi de iPhone Xs modelini tanıttı.

5.8 inç boyutlu 1125×2436 piksel çözünürlüklü ve 458 ppi piksel yoğunluğundaki OLED ekranın yer aldığı iPhone Xs modelinde, True Tone Display ve 3D Touch da mevcut.

Apple’ın A12 Bionic işlemcisinden güç alan yeni iPhone Xs modeli, 7nm işlemciye sahip ilk akıllı telefon olarak karşımıza çıkıyor. A12 işlemcisi, A11 işlemcisinden %20 oranında hız artışı ve %40 oranında daha az güç tüketimi sunuyor.

12 MP çözünürlüklü çift arka kameranın yer aldığı cihazda, f/1.8 diyafram aralığına sahip ilk kamera geniş açı için kullanılırken f/2.4 diyaframlı ikinci kamera ise telephoto olarak kullanılıyor. Her iki kamerada da OIS desteğine ek olarak 6 elementli bir lens kullanılıyor. Ön kısımda ise 7 MP çözünürlüğünde bir kamera ve buna ek olarak IR kamera ve nokta projektörüne yer veriliyor.

Portre Modu‘na getirilen yenilik sayesinde; Portre Modu‘nda çekilen bir fotoğraf sonradan düzenlemeye çalışıldığında diyafram aralığı f/16 ile f/1.4 arasında değiştirilebiliyor.

iPhone X modeline kıyasla 30 dakika daha fazla kullanım ömrü sunan cihazda ayrıca çift SIM kart desteği, geliştirilmiş LTE desteği ve Bluetooth 5.0 yer alıyor. IP68 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklılık sunan cihazda önceki modele nazaran çok daha dayanıklı bir cam kullanılıyor.

64 GB, 256 GB ve 512 GB‘lık depolama seçenekleri sunan iPhone Xs modelinde 4 GB RAM kullanılıyor.

Yeni iPhone modeli iPhone Xs’in satış fiyatı 999 dolar olarak belirlendi.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?