iPhone X

iPhone X

Apple, yeni iPhone X akıllı telefon modelini resmi olarak tanıttı. Cihazın ön yüzünün neredeyse tamamı ekrandan oluşurken; sadece orta tarafta kamera, ahize ve sensörler için bir yer bırakılmış.

5,8 inç boyutlu ve 1125 x 2436 piksel çözünürlüğündeki ekrana yazılım tarafında True Tone Display özelliği bulunuyor. Cihazda 3D Touch özelliği de yer alıyor.

Altı çekirdekli Apple A11 Bionic işlemcisinden güç alan iPhone X modelinde, 3 GB RAM kullanılıyor. Cihazda 64 GB ve 256 GB dahili depolama seçenekleri bulunuyor.

Dikey olarak konumlandırılmış, çift OIS destekli 12 Megapiksel çözünürlüğünde çift kamerası bulunan cihazın; kameralarından ilki f/1.8 diyafram açıklığına sahipken diğeri ise telefoto lens f/2.4 diyafram açıklığına sahip. 7 Megapiksellik çözünürlük sunan ön kamera ile de artık portre modu kullanılabiliyor.

iPhone X modelinde parmak izi okuyucusu (Touch ID) yer almıyor. Onun yerine Face ID yani yüz tanıma özelliği kullanılabiliyor. Kilit açma, iTunes, App Store ve Safari otomatik doldurma gibi durumlarda Face ID kullanılabiliyor.

iPhone X modeli kablosuz şarj özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?