iOS 8’den İlk Görüntüler!

iOS 8’den İlk Görüntüler!

iOS 8’den İlk Görüntüler!

iOS 8‘den internete sızan ilk ekran görüntülerinde yenilenmiş uygulamalar gözler önüne seriliyor.

iOS 8 işletim sistemiyle ilgili ilk bilgilerin ortaya çıkmasının ardından şimdi de yeni işletim sisteminden ilk ekran görüntüleri internete sızdı. Basitçe belirtmek gerekirse Twitter’ın Çin versiyonu olarak tanımlanabilecek olan Sina Weibo’daki bir kullanıcı tarafından sızdırılan bu ekran görüntülerine ilk başta şüpheyle yaklaşıldı ama iOS 8 hakkındaki ilk detayların ortaya çıkmasının da arkasında olan Mark Gurman’ın da bu görüntüleri onaylaması, şüpheleri büyük ölçüde ortadan kaldırdı.

Apple’a yakınlığı ve firmadaki güvenilir kaynakları sayesinde sunduğu özel bilgiler sayesinde tanınan Mark Gurman, iOS 8 işletim sisteminden yayınlan bu ilk ekran görüntülerinin gerçek olduğunu açıkladı. Ekran görüntülerinin ilk olarak ortaya çıkmasını sağlayan kaynağın bilindik bir isim olmamasıyla ortaya çıkan şüpheleri gideren Gurman, birden fazla kaynaktan bu resimlerin gerçek olduğuna dair onaylama aldığını belirtti.

İnternete sızan bu yeni ekran görüntüleri sayesinde, daha önce iOS 8 işletim sistemiyle ilgili ortaya atılan birçok iddianın doğru olduğu ortaya çıktı. Apple’ın yeni işletim sistemine dair daha önce ortaya çıkan haberlerde, işletim sisteminde TextEdit ve Preview uygulamalarının yer alacağı belirtilmişti ve gerçekten de bu ekran görüntülerinde iki uygulamanın simgeleri görülebiliyor. Elbette iOS 8 işletim sistemi nihayet yayınlanana kadar Apple’ın bu uygulama isimleri ve simgeleri hakkındaki kararını değiştirebileceğini unutmamak gerekir.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?