iOS 11 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

iOS 11 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Apple, yeni mobil işletim sistemi iOS 11‘i düzenlediği etkinlikle duyurdu.

iOS 11 işletim sistemiyle;

iMessage uygulaması yenilenerek daha kullanışlı hale getirildi ve artık iMessage uygulamasındaki mesajlar bulut üzerinden saklanabiliyor.

Mesajlaşırken Apple Pay ile para yollayabilmeyi de sağlayan daha kullanışlı bir mesajlaşma uygulaması geliyor.

Yenilenen Siri, çeviri özelliğine kavuşuyor ve artık birçok dilde çeviri yapabilecek.

Kontrol merkezi tek bir sayfada toplanıyor.

Detaylandırılan Apple Haritalar‘a şerit takip özelliğini ekleniyor. Ayrıca, Haritalar uygulaması bulunulan bölgedeki hız sınırlarını kullanıcıya bildirecek.

Sürüş Sırasında Rahatsız Etme” özelliği ile trafikteyken cihaz kullanıcıyı rahatsız etmeyecek, gelen mesajlar otomatik olarak yanıtlanacak ve aramalar kolayca meşgule atılabilecek.

Yeni AirPlay 2‘ye HomeKit desteği de ekleniyor.

Portre Modu geliştirilmiş görüntü kalitesi ile güncellenecek ve geliştiriciler için derinlik API’sı erişilebilir bir durumda olacak. Fotoğraf kütüphanesi daha akıllı hale gelecek.

Yeni gelen Apple Dosyalar özelliği ile cihazlar dosya yönetici uygulamasına kavuşuyor. Uygulama ile sistem dosyalarına erişilemese de iCloud Drive‘daki tüm öğeleri, Box veya Dropbox gibi üçüncü parti bulut programlarındaki dosyalar bir araya getirilebiliyor.

Sadece 64 bit işlemcili iOS cihazları destekleyen iOS 11 güncellemesini; iPhone 5, iPhone 5c, iPad 3 ve iPad 4 modelleri alamayacak.

iOS 11 güncellemesini alacak modeller: iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, 6. Nesil iPod Touch, New 9.7-inch iPad, 12.9-inch iPad Pro, 9.7-inch iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2, iPad 5

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?