Huawei Mate 9 Akıllı Telefon

Huawei Mate 9 Akıllı Telefon

Huawei Mate 9 Akıllı Telefon

Huawei, uzun zamandır gündemde olan akıllı telefonu Mate 9 modelini resmen duyurdu.

Altı farklı renk seçeneğine sahip, metal bir kasa ile gelen ve 7.5 mm kalınlığında, 190 gram ağırlığında olan Mate 9 akıllı telefon, 5.9 inç boyutunda 2.5D kavisli IPS ekranında Full HD çözünürlük sunuyor.

Gücünü Kirin 960 işlemcisinden alan cihazın, toplamda sekiz çekirdekten oluşan bu işlemcisi; dört adet 2.4 GHz hızında çalışan Cortex-A73 ve dört adet 1.8 GHz hızında çalışan Cortex-A53 çekirdeklerinden oluşuyor. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza kullanılan modelin, grafik işlemcisi ise ARM Mali-G71 MP8 GPU‘dan oluşuyor.

Mate 9 akıllı telefonun kamera tarafında, Leica tarafından geliştirilen 20 megapiksel ve 12 megapiksel çözünürlüğünde iki adet arka kamera yer alıyor. Çift ton LED flaşın bulunduğu model, hızlıca odaklama yapabiliyor. Ayrıca Huawei, yeni hibrit yakınlaştırma özelliği ile görüntüde kalite kaybı olmadan yakınlaştırma yapmaya imkan tanındığını iddia ediyor.

4000 mAh kapasiteli batarya ve Android 7.0 Nougat işletim sistemi ile çalışan Huawei Mate 9 modelinde, çift SIM kart desteğine de bulunuyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?