Huawei Ascend Mate 7

Huawei Ascend Mate 7

Huawei Ascend Mate 7 Akıllı Telefon

Huawei, aluminyum kasa ve parmak izi sensörü ile donatılmış olan 6 inç‘lik akıllı telefonu Ascend Mate 7 ile profesyonel kullanıcıları hedef alıyor.

Oldukça zarif bir yapıya sahip olan Huawei Ascend Mate 7, 0.78 cm’lik inceliği ve alüminyum kasası ile hemen göze çarpıyor. Başarılı bir işçilik ile göze çarpan ve piyasanın en büyük 6 inç’lık akıllı telefonlarından biri olan Ascend Mate 7, oldukça sağlam ve çizilmeye karşı korumalı bir ekrana sahip.

Ascend Mate 7, 1920×1080 piksel (Full HD) çözünürlüğüne ulaşan ve ön tarafın %83’ünü kaplayan bir IPS ekranına sahip. Ürünün en büyük özelliği sekiz çekirdekli bir işlemciye sahip olması. HiSilicon üreticisinin Kirin 925 işlemcisini kullanan Huawei, esasında dört adet Cortex A15 ve dört adet Cortex A7 çekirdek ile 1.8 ve 1.3 GHz sistem frekansı ile çalışıyor.

Huawei Ascend Mate 7, tüm bunlara ek olarak i3 adlı yardımcı bir işlemci barındırıyor. Apple ürünlerinden bildiğimiz ve M7 yongasına benzeyen bu yardımcı işlemci sayesinde, Ascend Mate 7’de bulunan çeşitli sensorler kontrol ediliyor.

Kullanılabilir 11.5 GByte (Toplam 16 GByte) kapasitenin microSD kart yuvası sayesinde 128 GByte’lık bir kapasite eklenebiliyor.

Huawei Ascend Mate 7, Full HD video ve 4128×3096 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebilen 13 MP’lik bir kameraya sahip. Ön tarafta bulunan 5 MP’lik kamera ise videolu sohbet ve Selfie için düşünülmüş.

Arka kameranın altında parmak izi sensoru bulunuyor. Bu sensor sayesinde Huawei Ascend Mate 7’yi parmak izi ile açabiliyorsunuz. Parmak izi sensoru aynı zamanda, kamera tuşu, belirli uygulamaların çalıştırılması veya kilitlenmesi olarak da kullanılabiliyor. 5 farklı parmak izini kayıt edebilen Huawei Ascend Mate 7, taranan parmak izine göre belirli uygulamalarını çalıştırıp belirli uygulamaları da engelleyebilmesi iyi düşünülmüş bir özellik olarak görünüyor.

Android 4.4 KitKat işletim sistemine sahip Huawei Ascend Mate 7, hem 2.4 hem de 5 GHz kablosuz standartları destekliyor. 802.11ac teknolojisi bu üründe ne yazık ki entegre edilmemiş. Buna karşın NFC, GPS, Bluetooth ve kategori 6 LTE standartlarını destekliyor. Huawei Ascend Mate 7, 300 Mbit/sn transfer hızına ulaşabiliyor.

Ascend Mate 7‘deki 4100 mAh’lik pil oldukça ince (156 x 80 x 7,8 mm) ve hafif (180 gr) olmasının yanı sıra 1 gün boyunca rahatlıkla çalışabiliyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?