Facebook Paper Duyuruldu!

Facebook Paper Duyuruldu!

Facebook Paper Duyuruldu!

Facebook eski popülerliğini yakalayabilmek için, haber içeriğini tamamen farklı bir görünüme kavuşturan Paper adlı yeni içeriğini duyurdu.

İlk olarak ABD’de ve iOS işletim sisteminde hayata geçecek olan Paper, standart haber akışını pratik bir şekilde görüntüleyebileceğiniz ekranlara çevirecek.

Facebook, alıştığımız görüntüsünü tamamen değiştirecek Paper adlı yeni bir içerik geliştirdi. Görünümüyle bir blog havası yansıtan Paper, her an zaman tünelinize düşen gelişmeşeri çok daha pratik ve canlı bir tasarımla karşınıza çıkaracak.

Kullanımı oldukça kolay bir arayüz olarak beliren Paper, haber ve gelişmeleri dikey-yatay kaydırarak hızlıca gözden geçirmenize, fotoğrafları tek bir dokunuşla tam ekran yapmanızı sağlayacak. Paper‘ın en pratik yönü ise tuşları ortadan kaldırarak durum güncellemelerini, fotoğrafları veya haberleri tam ekranda sunması olacak.
İçeriğin her kategorisinde, bir ana ekran görüntüsü ve altında kaydırarak gözden geçirebileceğsiniz kartlar bulunacak.

The Next Web’in haberine göre, hazırlanması dokuz ay süren Paper ekibinin başında, Letterpress ve Tweetie uygulamalarının yaratıcısı Loren Brichter bulunuyor.

Facebook, Creative Labs birimiyle sunduğu ilk ürün olan Paper ile kullanıcılarının paylaşma hevesini artırmayı amaçlıyor. Mobil kullanımını ciddi oranda artırsa da uygulamada kalma süresinde düşüş yaşayan Facebook, Paper sayesinde eski popülerliğini yakalayarak sadece reklam gelirleriyle ayakta kalan bir şirket olarak anılmayı sona erdirmek istiyor.

Paper, 3 Şubat tarihinde ilk olarak ABD’li iOS kullanıcılarına sunulacak. Ürün ilk başta reklam içermeyecek olsa da, bu durumun uzun sürmeyeceği düşünülüyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?