En İnce Akıllı Telefon : Gionee GN9005

En İnce Akıllı Telefon : Gionee GN9005

En İnce Akıllı Telefon : Gionee GN9005

Dünyanın en ince akıllı telefonu olacak Gionee GN9005, 5 mm inceliğe sahip.

Dünyanın en iyi 10 akıllı telefon üreticisi listesine girmeyi başaran Gionee şirketi, bu yılın başlarında Elife S5.5 adında bir cihaz tanıtmıştı. Bu cihaz sahip olduğu 5.5 mm inceliği ile dünyanın en ince akıllı telefonu olma ünvanına sahipti.

Çin’de bulunan bir sertifikasyon merkezinden gelen bilgilere göre; Gionee şirketi 5.5 mm incelik ile kendi koymuş olduğu rekoru 5 mm inceliğe sahip bir cihaz üreterek kırıyor ve geliştiriyor. TENAA sertifikasyon merkezinden gelen haberlere göre Gionee şirketinin 5 mm inceliğe sahip olacak cihazının adı GN9005 olacak.

Gionee şirketi 5.5 mm inceliğine sahip Elife 5.5 cihazının ardından ortaya çıkaracağı, 5 mm inceliğe sahip GN9005 ile 0.5 mm bir gelişme ortaya koyuyor. Düşünüldüğünde 0.5 mm’lik bir geliştirme azımsanabilir ancak bir akıllı telefonun 5 mm inceliğe sahip olması hiçte azımsanacak bir şey değildir.

Dünyanın en ince akıllı telefonu ünvanını alacak Gionee GN9005 teknik özellikleri bakımından ise pekte yüzleri güldüreceğe benzemiyor. Haliyle incelik azaltılınca koyulabilecek ünitelerin yeride kısıtlanıyor. 4.8 inçlik 720p çözürlüğe sahip AMOLED ekrana sahip olan cihazda, dört çekirdekli 1.2 Ghz gücüne sahip işlemci ve 1 GB RAM bulunuyor. Cihazın dahili depolama alanı ise 16 GB. Öte yandan dünyanın en ince akıllı telefonunda 8 Megapiksellik arka, 5 Megapiksellik de ön kamera bulunuyor. Cihazın pil gücü ise 2,050mAh.

Gionee şirketinin GN9005′i ne zaman duyuracağı ve tanıtacağı ile ilgili ise henüz yapılmış bir açıklama bulunmuyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?