CryptoLocker Virüslü E-Posta’ya Dikkat!

CryptoLocker Virüslü E-Posta’ya Dikkat!

CryptoLocker Virüslü E-Posta’ya Dikkat!

Türkiye dahil dünyanın baş belası olan CryptoLocker adındaki bilgisayar virüsü, cihazlara bulaştığı anda dosyaları şifreliyor ve kullanıcılar şifreleri çözdürebilmek için 800 ila 1000 TL arası değişen bedelleri virüsü geliştiren dolandırıcılara ödemek durumunda kalıyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) da Türkiye’de hızla yayılan bu virüsle ilgili vatandaşa uyarıda bulundu. Daha çok e-posta yoluyla söz konusu virüsün bulaştığına dikkat çeken BTK, güvenilir olmayan hiçbir e-postanın açılmaması gerektiğini vurguladı.

BTK, “Cryptolocker” isimli zararlı yazılım konusunda vatandaşlara, “Bu tuzağa düşmemek için gelen e-postalar dikkatli biçimde incelenmeli. İsim benzerlikleri, harf farklılıkları gibi küçük nüanslara dikkat edilmeli ve içeriğinden emin olunmayan dosyalar çalıştırılmamalı” uyarısında bulundu.

BTK’dan yapılan açıklamada, son günlerde kamuoyunda sıkça gündeme gelen Cryptolocker isimli zararlı yazılımın maddi ve manevi zarara yol açtığı belirtildi.

Söz konusu zararlı yazılımın bilgisayara bulaştığında bilgisayarın işletim sistemine yerleşerek kullanıcının sisteminde aktif olduğu ve en sık kullanılan dosyaları şifrelediği bildirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu; “Vatandaşlar böyle bir saldırı ile karşılaştığında Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’ni ve ilgili işletmecileri bilgilendirerek gerekli tedbirlerin alınmasına yardımcı olabilirler” açıklamasında bulundu.

Virüse maruz kalmamak için yapılması gereken en önemli şey, özellikle tanınmayan kişilerden gelen e-postaları dikkatlice incelemek ve gerekirse e-postayı açmamak mantıklıca olacaktır.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?