Apple Watch Series 5

Apple Watch Series 5

Apple Watch serisinin yeni modeli Apple‘ın düzenlemiş olduğu etkinlikte tanıtıldı. İşte Apple Watch Series 5 özellikleri ve fiyatı!

Geri dönüştürülmüş alüminyum kaplamaya sahip Apple Watch 5‘in bir önceki modeline göre tasarımında herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Akıllı saat, EKG özelliği ve yeni geliştirilmiş sağlık özellikleri ön plana çıkıyor.

Apple Watch, kalp atış hızınızı takip ediyor ve yolunda gitmeyen bir şey olduğunda size haber veriyor. Menstrüel döngünüzü izlemenize yardımcı oluyor. Bulunduğunuz ortamdaki ses seviyesi işitme duyunuzu etkileyecek noktaya çıktığında sizi uyarıyor. İsterseniz Nefes, Kalp Atış Hızı ve Gürültü gibi komplikasyonları gün boyunca gözünüzün önünde olmaları için saat kadranınıza da ekleyebiliyorsunuz.

Always-On özelliği sayesinde artık saatin ekranı hiçbir zaman kapanmayacak ve normal bir saat gibi her saniye akıllı saatin ekranı görülebilecek. OLED LTPO Retina bir ekran kullanılan cihazda; ekrana bakılmadığı zaman ekran parlaklığı otomatik olarak azalacak, ekrana bakarken ise parlaklık otomatik olarak artacak.

Düşük sıcaklık polisilikon ve oksit (LTPO) teknolojisiyle üretilen ekran her şeyiyle yeni baştan tasarlanmış bir piksel mimarisine sahip. Böylece ekran yenileme hızı 60 Hz değerinden, saat aktif olmadığında çok yavaş güç harcayan 1 Hz düzeyine inebiliyor. Düşük güç tüketen yeni sürücü, olağanüstü verimli güç yönetimi ve yeni ortam ışığı sensörü birlikte çalışarak 18 saate kadar ulaşan pil ömrüyle ekranın hep açık kalabilmesini sağlıyor.

Yeni Apple Watch Series 5, yerleşik bir pusulaya sahip. Bu sayede artık doğrudan saat kadranından yönünüzü bulabiliyorsunuz. Ayrıca eğim, yükseklik, enlem ve boylam bilgilerini de görebiliyorsunuz. Yerleşik pusulayla birlikte çalışan Harita uygulaması, coğrafi konumunuzun yanı sıra yüzünüzün dönük olduğu yönü de gösteriyor.

20 Eylül’de satışa sunulacak Apple Watch Series 5‘in fiyatı 399 dolar olarak açıklanırken, GPS ve hücresel veri özelliğine sahip olan modelinin fiyatı ise 499 dolar olarak açıklandı.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?