Apple Watch 4

Apple Watch 4

Apple, Watch serisi akıllı saatinin yeni modeli olan Apple Watch Series 4‘ü tanıttı.

Önceki modellerine kıyasla %30 daha büyük bir ekrana sahip Watch Series 4 modeli, 40 mm ve 44 mm olmak üzere iki farklı boyutta karşımıza çıkıyor.

64 bit desteğine sahip olan çift çekirdekli S4 işlemcisinden güç alan akıllı saatin iki kat daha fazla performans sunduğunu belirten Apple; ivmeölçer ve jiroskop gibi donanım iyileştirmeleri ile yeni model akıllı saatini oldukça güçlendirdi.

50 metre suya dayanıklı tasarımı ve geliştirilmiş kalp atış hızı sensörüyle öne çıkan yeni Apple Watch, kullanıcının kalp ritmindeki düzensizlikleri algılanabiliyor. Ayrıca cihazdan elektrokardiyogram (EKG) alınabiliyor.

Apple Watch 4‘ün özel sensörleri, sahibinin düşmesini veya kaymasını otomatik olarak algılayabiliyor. Olası acil durumları da algılayabilen akıllı saat, otomatik olarak acil çağrı başlatıyor.

Gündelik kullanımda 18 saatlik bir pil ömrü sunan akıllı saat, egzersiz durumlarında ise 6 saatlik kullanım imkanı sağlıyor.

Akıllı saatin satış fiyatı 399 dolar olarak belirlendi. LTE bağlantısına sahip olan model için ise 499 dolar talep ediliyor. Ayrıca bir önceki akıllı saat olan Apple Watch Series 3‘ün satış fiyatı da 279 dolara çekildi.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?