Atiye dizi konusu, inceleme ve detaylar

Atiye dizi konusu, inceleme ve detaylar

Netflix yapımı Atiye dizisinin incelemesi ve detaylarıyla karşınızdayız.

Atiye’nin konusu: Bir ressam, çıktığı yolculukta Göbeklitepe’ye dair evrensel sırları ve bu alanın kendi geçmişiyle ilişkisini ortaya çıkarır.

Atiye oyuncuları: Atiye rolünde Beren Saat, Erhan rolünde Mehmet Günsür, Ozan rolünde Metin Akdülger ve Cansu rolünde Melisa Şenolsun yer alıyor.

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Göbeklitepe’de çekimleri gerçekleştirilen Atiye dizisi, Şengül Boybaş‘ın Dünyanın Uyanışı kitabından uyanlanıyor.

Diziyi izlemek için önyargılı olmamanızı ve diziye başlamadan önce olumsuz eleştirileri ve yorumları dikkate almamanızı öneriyoruz. Çünkü aynı hataya düşen birçok izleyici mevcut. Atiye‘nin en azından ilk bölümünü izleyerek kararı kendiniz verebilirsiniz.

Tabii ki dizinin derinlemesine incelemesine girmeyeceğiz. Kısaca yorumlamak gerekirse;

Öncelikle dizinin, Netflix’in ilk Türk dizisi olan Hakan: Muhafız‘dan çok daha iyi bir yapım olduğunu belirtmemizde fayda var.

1. sezonu toplamda 8 bölümden oluşan Atiye dizisi, gizem ve gerilim duygusunu izleyicisine hissettiriyor. Oldukça sürükleyici olan diziye olumsuz bir eleştiri getirecek olursak; dizinin ortalarından sonra bu duygu biraz kaybolsa da, devamında toparlayarak güzel bir finalle sezonu tamamlıyor.

Atiye dizisinin 2. sezonunda neler yaşanacağı merakla bekleniyor.

Pin It

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?