YGS Başvuruları Başladı!

YGS Başvuruları Başladı!

YGS Başvuruları Başladı!

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve üniversitelere sınavsız geçiş için başvurular 5 Ocak tarihi itibarı ile başladı, başvuru için son tarih 19 Ocak olacak.

ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzuna göre, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan veya olacakların, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız olarak yerleştirilmek için yarından itibaren 19 Ocak‘a kadar ÖSYS‘ye başvurabilecek. Adaylar, YGS için 50 lira, sınavsız geçiş için 15 lira yatıracak.

Adaylar, ÖSYS Kılavuzu ile aday başvuru formuna verilen süre içinde, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek.

Bir ortaöğretim kurumunda son sınıfta okuyan adaylar; başvurularını kendi okullarından yapacak. Okulu başvuru merkezi olmayan adaylar, okul müdürü tarafından bir başvuru merkezine yönlendirilecek.

Mezunlar ve açık lise öğrencilerinden ise MEB e-okul sisteminde veya ÖSYM aday işlemleri isteminde eğitim bilgisi doğru olarak bulunan ve ÖSYM sisteminde geçerli fotoğrafı olan adaylar başvurularını isterlerse internetten ya da başvuru merkezinden yapabilecek. Ancak bu eğitim bilgileri sistemde olmayan veya güncelleme gereken ya da geçerli fotoğrafı bulunmayan adaylar, başvurularını sınav koordinatörlükleri veya başvuru merkezlerinden yapacak.

Merkezlerde başvurular resmi iş günleri ve saatlerinde yapılacak.

Pin It

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?