Yanmaya Karşı Dayanıklı Batarya!

Yanmaya Karşı Dayanıklı Batarya!

Yanmaya Karşı Dayanıklı Batarya!

North Caroline Üniversitesi araştırmacılarından alınan bilgilere göre yanmaya karşı dayanıklı batarya geliştirildi.

Son zamanlarda gittikçe artan elektronik cihazlarda kullanılan batarya nedeniyle birçok yangın çıkabilmekte. Araştırmacılar yanmaya karşı dayanıklı batarya geliştirdiler.

North Caroline Üniversitesi araştırmacılarından gelen bilgilere göre yanmaya karşı dayanıklı batarya geliştirildi. Çok sefer akıllı telefonlardaki bataryanın yanması ile gündeme gelen yangınlar giderek artmakta. Birçok farklı yerde bataryalar kullanılmakta. Araştırmacılar gemilerin altına yapılan canlıları önlemeye çalışırken şans eseri farklı bir sonuça ulaştılar. Florid polimer maddesini ile karşılaşan araştırmacılar bu maddenin Li-Ion bataryalarda yüksek ısıda yanan elektrolit sıvısının yerini alabileceği keşfettiler.

PFPE adına sahip olan bu madde diğer bileşenlerde çok daha iyi sonuç vermekte. Ayrıca bu madde daha önceden ve halen makine parçalarının yağlanmasında kullanılmakta. Bulunan keşfin henüz kullanılması uygun değik. konu üzerinde çalışmalarını devam ettiren araştırmacılar buldukları maddeyi geliştirmeye ve diğer bilenşenlerin üzerinde çalıştırmaya devam etmekteler. İlerleyen zamanlarda PFPE adını verdikleri bu bileşenin Li-Ion bataryalarda kullanılması bekleniyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?