Xiaomi’den İki Akıllı Telefon: Redmi Note ve Redmi 1S

Xiaomi’den İki Akıllı Telefon: Redmi Note ve Redmi 1S

Xiaomi’den İki Akıllı Telefon: Redmi Note ve Redmi 1S

Çinli Xiaomi şirketi iki akıllı telefonu Redmi Note ve Redmi 1S‘i satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Mobil sektörün parlayan yeni çocuğu olan Xiaomi, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir duyuru ile aralarından Türkiye’nin de yer aldığı gelişmekte olan on yeni pazarda satışlara başlayacağını bildirdi. 232 dolarlık fiyatı ile listelenen üst düzey akıllı telefon Mi3 ile beraber satışa sunulacak olan iki akıllı cihaz hakkında yeni detaylar da açıklandı.

Yapılan açıklamaya göre Xiaomi, çok kısa süre içerisinde milyonlarca satış yapmayı başaran 5.5 inçlik telefonu Redmi Note ve orta düzey akıllı cihazı Redmi 1S‘i 22 Temmuz 2014 tarihinde tekrar Hindistan’da satışa çıkarmaya hazırlanıyor. 166 dolardan satılacak olan Redmi Note ile 116 dolardan satılacak olan Redmi 1S‘in beklenen satışları yine yüksek tutuluyor.

Xiaomi‘nin satışa sunacağı akıllı cihazların özelliklerine bakacak olursak;

Redmi 1S‘te 4.7 inçlik HD ekran yer alıyor. Snapdragon 400 işlemci barındıran cihazın 1GB RAM ve 8GB dahili depolama alanı bulunuyor. 8MP arka kameraya 2MP’lik ön kamera eşlik ediyor. Android 4.3 Jelly Bean işletim sistemi bulunan telefonda çift SIM kart desteği ve 2.000 mAh kapasitesinde pil yer alıyor.

Xiaomi‘nin amiral gemisi Redmi Note modelinde ise 5.5 inçlik HD ekran yer alırken, 8 çekirdekli MediaTek MT6592 işlemci bulunuyor. 2GB RAM ve 8GB dahili depolama alanı barındıran telefonun microSD kart desteği ve 13MP arka kamerası da var. Android 4.2.2 Jelly Bean tabanlı MIUI arayüz ile 3.200 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?