Xiaomi Mi 6

Xiaomi Mi 6

Xiaomi, yüksek donanım özellikleri ve tasarım hatlarıyla dikkat çeken yeni akıllı telefonu Mi 6 modelini resmen duyurdu.

Son derece sade bir tasarıma sahip olan Xiaomi Mi 6 modeli, 4 tarafı camla kaplı bir şekilde tasarlanmış. Akıllı telefonda ayrıca 3.5 mm. jak girişi kullanılmamış. SIM slotları bile suya karşı dayanıklı yapılan akıllı telefonun, parmak izi sensörü de cam altına, home butonuna konumlandırılmış.

5.15 inçlik IPS ekranı bulunan olan Mi 6 modeli, 1080 x 1920 çözünürlük ve 428 ppi piksel sıklığına sahip.

Xiaomi Mi 6 modeli, Snapdragon 835 işlemcisinden güç alıyor. Octa Core işlemci 4×2.45 GHz Kryo ve 4×1.9 GHz Kryo saat hızlarında çalışıyor. Ayrıca cihaz Adreno 540 grafik arabirimi kullanıyor ve 6 GB RAM kapasitesi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Kamera tarafında 12 Megapiksellik çift kamera kullanan Xiaomi Mi 6 modeli, 2K‘da 30fps video çekebiliyor. Çift ton LED flaş kullanılan cihazda, 4 yönlü OIS desteği de sunuluyor. Ön kamera olarak ise 8 Megapiksel 2K‘lık bir sensör kullanılıyor.

Gümüş ve mavi olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunan, Type-C girişli 3350 mAh kapasiteli bataryaya sahip cihazın, hızlı şarj ve çift SIM desteği de sağladığını belirtelim.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?