Windows Phone Sohbet Odaları Kaldırılıyor!

Windows Phone Sohbet Odaları Kaldırılıyor!

Windows Phone Sohbet Odaları Kaldırılıyor!

Windows Phone‘un kişiler bölümünün bir parçası olan sohbet odaları özelliği Windows 10 sürümü ile birlikte kaldırılıyor.

Windows Phone 8 ile gelen özellik için Microsoft, yeni sürümlerden kaldırma kararı aldı.

Odalar, kullanıcıların birbirleriyle sohbet ettikleri ya da resim, etkinlik gibi şeyleri paylaştıkları özel sohbet gruplarının yaratılmasını sağlıyordu. Ancak kullanıcıların bunu Android ve iOS gibi diğer platformdaki arkadaşlarıyla da yapabilecekleri onlarca uygulama mevcut. Teknoloji ve yazılım devi Microsoft tarafından alınan bu kararın temelinde bu nedenlerin yattığı gösteriliyor.

Teknoloji devi odalara olan desteğini çektiklerini; çünkü Windows 10 ile beraber insanların birbirleriyle iletişim kurmalarının daha kolay hale geleceğini belirtmişti. Destek çekildiğinde kullanıcılar sohbet odalarını görebilecek ancak oda içerisinde herhangi bir gönderimde bulunamayacaklar. Odaların aktif bir şekilde kullanımının Mart ayı içerisinde sonlandırılacağı açıklandı.

Cihazınıza Windows 10 Teknik ön sürümünü yüklediğiniz zaman odalar özelliğinin olmadığı göreceksiniz. Buna paralel olarak Windows 10’a geçince de bu sohbet gruplarını kaybedeceğinizi belirtelim. Bu nedenle özelliği aktif olarak kullanan kullanıcıların sohbetlerini yedeklemesini tavsiye ediyoruz.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?