Snapchat Kullanıcılarını Uyardı!

Snapchat Kullanıcılarını Uyardı!

Snapchat Kullanıcılarını Uyardı!

Snapchat, kullanıcılarını üçüncü partilerin uygulamaları hakkında uyardı.

Son dönemde hızla yükselen ve dünyanın en popüler sosyal medya araçları arasına girmeyi başaran Snapchat, kullanıcıların karşı tarafa sadece belirli bir süre için görülebilen iletiler yollamasına imkan sağlamasıyla dikkatleri çekmişti. Snapchat‘in bu özelliği kullanıcılara sosyal medyada rahat bir şekilde iletişim kurma imkanı sağlamış olsa da, son dönemde yaşanan güvenlik sorunları ve sızıntılar platformun geleceğini tehlikeye soktu.

Snapchat kullanıcılarının başkalarına gönderdikleri içerikleri kalıcı olarak depolamasına yardımcı olan Spansaved uygulamasının hacklenmesi, binlerce kullanıcının bilgilerinin ve görüntülerinin internete sızmasına neden olmuştu. Yaşanan bu güvenlik sorunlarının ardından kullanıcılarını güvenli bir şekilde paylaşım yapabilecekleri konusunda en baştan ikna etmesi gereken Snapchat, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla güvenlik önlemlerini arttıracağını duyurmuştu.

Bu çalışmaları kapsamında kullanıcıları da bazı konularda uyaran firma, üçüncü partiler tarafından geliştirilen uygulamaların kullanımından doğan tehlikelere dikkat çekti. Üçüncü partiler tarafından geliştirilen bu uygulamalardan bazılarının Snapchat deneyimini geliştirdiğini kabul eden firma, öte yandan bazılarının kullanıcılar için güvenlik sorunlarına neden olduğunu vurguladı.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?