Samsung Galaxy S6 ve iPhone 6 Karşılaştırma

Samsung Galaxy S6 ve iPhone 6 Karşılaştırma

Samsung Galaxy S6 ve iPhone 6 Karşılaştırma

iPhone 6‘daki geliştirilmiş modem sayesinde kullanıcılara saniyede 150 megabitlik indirme hızı, saniyede 50 megabitlik de gönderme hızı sunuyor. iPhone 6 bu özelliğiyle daha önceki modellerinden daha hızlı olsa da Samsung’un en son modeli Note 4‘ün indirme hızı, Iphone 6 ve 6 Plus’ın indirme hızından iki kat daha hızlı.

Samsung’un piyasaya sürmeye hazırlandığı Galaxy S6’da saniyede 450 megabitlik indirme hızına ve 50 megabitlik gönderme hızına sahip olan Qualcomm modeminin Snapdragon 810 işlemcisinin kullanıldığı ifade ediliyor. Bu özellik sayesinde Galaxy S6’nın daha bilinçli kullanıcılar tarafından satın alınacağı öngörülüyor.

iPhone 6 ve 6 Plus yüksek Wi-Fi bağlantı hızı sağlayan 802.11ac özelliğini destekleyen ilk iPhone modelleri olarak biliniyor. Bu özellik, 433 megabitlik bir bağlantı hızı anlamına geliyor. Oysa Samsung’un Note 4 modeli 2×2 802.11ac özelliğini destekleyerek 650 megabitlik kablosuz bağlantı hızına ulaşabiliyor. Galaxy S6’nın da Note 4 ile aynı bağlantı hızına sahip olması bekleniyor.

iPhone 6 ve 6 Plus’ın 1 Gigabaytlık hafızasına karşın Samsung’un piyasada olan S5 modeli 2 Gigabayt, Note 4 ise 3 Gigabaytlık hafıza ile teknoloji devi Iphone’u şimdiden gerilerde bıraktı. Samsung Galaxy S6’nın işletim sisteminde Qualcomm Snapdragon 810’u kullanması durumunda telefon 4 Gigabayt hafızaya sahip olabilecek. Bu da daha iyi performans ve daha az güç tüketimi anlamına geliyor.

Tabii ki bunlar tahmini kıyaslamalar, asıl karşılaştırmalar Galaxy S6 piyasaya sürüldükten sonra yapılabilir.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?