Pokemon GO

Pokemon GO

Pokemon GO

Sanal gerçeklik üzerine kurulan Pokemon GO oyununda, Pokemon toplayıp koleksiyon oluşturmak için sokaklarda gezerek Pokemon yakalamak gerekiyor.

Toplanılan Pokemonlar sayesinde diğer oyuncularla Pokemon savaşı yapılabiliyor. Oyunda yer alan trade sistemiyle Pokemon transferi yapılabiliyor, koleksiyonda eksik olan Pokemonlar tamamlanabiliyor.

Pokemon GO oyununda yer alan Pokemonlar, enderlik seviyesine sahip. Her Pokemon diğerinden farklı bir enderlikte olabiliyor. Yolda yürürken dahi yakalanabilen Pokemonlar için daha fazla yol kat ederek, daha uzak mesafelere gitmek gerekebilir.

Oyunda yakalanan Pokemonları saklamak için Poke Top‘lar kullanılıyor. Eğer koleksiyonunuza daha fazla Pokemon katmak istiyorsanız bu Poke Top‘lara ihtiyacınız olacak.

Pokemon GO oyununda Poke Stop adı verilen nerede olduğu bilinmeyen özel duraklar şeklinde istasyonlar bulunuyor. Poke Stop‘ları bulunduğu takdirde fazladan birkaç Poke Topu elde edilebiliyor.

Poke Gym ismindeki salonlarda, koleksiyonda bulunan mevcut Pokemonları kullanarak rakiplerle savaş yapılabiliyor. Savaşı kazanımlarından elde edilen Pokemonlar, hem bir sonraki savaş için kazanana büyük avantaj sağlıyor hem de koleksiyonunu geliştiriyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?