Microsoft’tan Yeni Tarayıcı: Microsoft Edge

Microsoft’tan Yeni Tarayıcı: Microsoft Edge

Microsoft’tan Yeni Tarayıcı: Microsoft Edge

Microsoft, “Spartan” olarak bilinen yeni nesil internet tarayıcısı Microsoft Edge’yi duyurdu.

Build 2015 geliştirici konferansı kapsamında resmi olarak görücüye çıkan yeni nesil internet tarayıcısı Edge olarak adlandırıldı.

Microsoft Edge, beyaz ağırlıklı sade ara yüzüyle dikkatleri üzerine çekiyor. Gelişmiş bir dijital asistan Cortana entegrasyonuyla kullanıcıların dikkatini üzerine çeken yeni nesil tarayıcı, sayfa içi aramayı kolaylaştıracak, ayrıca açık sekmeler üzerine gelindiği zaman sayfanın ufak bir ön izlemesini sunacak. Sayfa üzerinde farklı amaçlar için notlar alınmasına, çizimler yapılmasına imkan sunacak. Çok önemli bir özellik olarak geliştiricilerin hali hazırda Google Chrome ile Firefox için hazırladıkları eklentiler port edilerek Edge üzerinde açılabiliyor.

Microsoft’un yeni nesil tarayıcısı aynı zamanda direkt olarak adres çubuğu üzerinden hava durumu ya da borsa gibi farklı bilgileri de sağlayabilecek. Bunları daha sonra okumak üzere listeler halinde saklayabilecek. EdgeHTML adı verilen yeni işleme motoruyla yüksek bir akıcılık ve performans vadeden tarayıcı, basit kullanım yapısıyla herkese hitap ediyor.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?