Microsoft Office iPad’e Geldi!

Microsoft Office iPad’e Geldi!

Microsoft Office iPad’e Geldi!

Microsoft CEO’su Satya Nadella, 27 Mart’ta gerçekleştirdiği basınla buluşmasında, Microsoft Office iPad uygulamasının kullanıma hazır olduğunu da duyurdu.

App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilen Microsoft Office’in iPad’e özel sürümü Office for iPad, Nadella’nın açıkladığı stratejilerin önemli bir çıktısını oluşturuyor.

Office for iPad, Microsoft Office’in tüm karakteristiğini ve ruhunu taşımakla birlikte iPad üzerindeki deneyim dikkate alınarak tamamen yeni baştan tasarlandı. iPad kullanıcıları, ücretsiz olarak indirebilecekleri Office for iPad sayesinde tüm Office uyumlu dosya ve belgelerini iPad üzerinde görüntüleyebilecekler. Office 365 aboneleri ise, görüntülemeye ek olarak dokümanlarını iPad üzerinde düzenleyebilecek ve üzerinde değişiklik yapabilecekler.

Nadella, toplantı sırasında Office for iPad sürümünün duyurusunu yapmanın yanı sıra, Android ve iPhone için Office Mobile ürünlerinin de artık ücretsiz olarak indirilebileceğini duyurdu. Böylece Android ve iPhone platformları da, Windows Phone platformunda yer alan Office yeteneklerine kavuşacak.

Nadella, BYOD (Bring Your Own Device – İşe Kendi Cihazını Getir) akımının popüler olduğu günümüzde kurumların işini kolaylaştıracak yeni araçların da duyurusunu yaptı. Bunlar arasında Enterprise Mobility Suite (EMS), Microsoft Azure Active Directory Premium ve Windows Intune üzerinde yapılan iyileştirmeler yer alıyor.
Bu araçlar, bulut hizmetleri kullanıcılara ev ve iş ortamında hizmet sunarken şirket verilerinin güvende kalmasını sağlayacak özellikler içeriyor. Bu ürünler Nisan ayında kurumların kullanımına sunulacak.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?