iPhone Hafıza Temizleme

iPhone Hafıza Temizleme

iPhone sahiplerinin merak ettiği “iPhone hafıza temizleme işlemi nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı.

iOS 8.4 sürümüne kadar iPhone’da yüklü olan uygulamaların, ön bellek dosyaları 3. Parti yazılımlar ile kolayca temizlenebiliyordu. Ancak Apple, iPhone’da uygulama önbellek temizleme işlemine olanak sağlayan Sandbox’ı iOS 8.4 ile kapattı.

Kullandıkça şişen iPhone uygulamaları için tek çare uygulamayı silip tekrar yüklemek. Ancak bu çoğu zaman zahmetli bir iş haline geliyor. Uygulamayı tekrar indirmek ve uygulama ayarlarını tekrar kullanımınıza göre ayarlamak uzun bir süreç.

iPhone’daki uygulamalardan bağımsız olarak oluşan sistem önbellek dosyaları da hafızada yer kaplıyor. Peki, herkesin merak ettiği iPhone hafıza temizleme işlemi nasıl yapılıyor?

iPhone’da hafıza temizleme işleminin şimdilik tek bir yolu bulunuyor. O da iPhone yedeği alıp, iPhone’a yedeklemeyi yeniden yüklemekten geçiyor. Peki, bu işlem nasıl oluyor?

iPhone Hafıza Temizleme İşlemleri

1. Adım: iPhone’u PC’ye bağlayın ve iTunes uygulamasını PC’den açın.

2. Adım: iTunes üzerinden iPhone simgesine tıklayın.

3. Adım: “Şimdi Yedekle” seçeneği ile iPhone yedeği alın.

4. Adım: Yedekleme işlemi bittikten sonra “Yedeklemeyi Geri Yükle” seçeneği ile almış olduğunuz yedeği iPhone’a geri yükleyin.

5. Adım: iPhone’a yedeklemeyi geri yüklendikten sonra; ayarlarınız, uygulamalarınız ve uygulama ayarlarınız eskisi gibi olacak.

Bu işlemler sonunda iPhone hafızasında, bir önceki haline göre 1 ile 3 GB arası değişen bir boş alan kazanacaksınız.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?