iOS ve Android’de İstenmeyen SMS’leri Engelleyin!

iOS ve Android’de İstenmeyen SMS’leri Engelleyin!

Hemen hemen her gün, telefonlarımıza bilmediğimiz yerlerden reklam amaçlı bir çok tanıtım mesajı geliyor. Çoğu zaman da bu smsler çok can sıkıcı olabiliyor. Bu spam smsler için en büyük tehlike de dolandırıcılık kurbanı olmak. İşte bu tür smslerden korunmak ve istenmeyen mesajların önüne geçmek için iOS ve Android tabanlı akıllı telefonlarda yapılması gerekenleri adım adım anlatıyoruz.

iOS tabanlı telefonlarda istenmeyen SMS engelleme nasıl yapılır?
1. Adım: “Mesajlar” uygulamasında söz konusu yazışmayı açın, bilgi simgesine ve ardından kişi adına veya telefon numarasına dokunun. Açılan ekranın alt kısmında yer alan “Bu Arayanı Engelle“‘ye dokunun.

2. Adım: “Ayarlar” menüsüne girin ve buradan “Mesajlar“‘a gidin. Ardından “Bilinmeyenleri Filtrele” seçeneğini açık hale getirin. Böylece bilinmeyenler için uygulama içinde ayrı bir kategori bulunacak ve buraya düşen mesajların bildirimlerini almayacaksınız.

Android tabanlı telefonlarda istenmeyen SMS engelleme nasıl yapılır?
1. Adım: Gelen mesajın en sonunda yer alan kodu bir yere not edin.

2. Adım: Şimdi “Mesajlar” menüsünün üst bölümünden “Ayarlar” sekmesine girin. Burada “Mesajları Engelle” sekmesine dokunun.

3. Adım: Bir firmadan gelen mesajı engellemek istiyorsanız “İfadeleri Engelle” sekmesine girin ve buradaki kutucuğa gelen mesajın en sonundaki, az önce not ettiğiniz kodu yazın. Böylece artık o koda sahip mesajlar bir daha size gelmeyecek.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?