iOS 12 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

iOS 12 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Apple, WWDC 18 etkinliği kapsamında iOS 12 sürümünü tanıttı.

iOS 12 ile birlikte uygulamaların iki kat daha hızlı açıldığını iddia eden Apple‘a göre; uygulamaların açılış hızı yüzde 40, klavye görüntülenme hızı yüzde 50, kamera ise yüzde 70’e kadar artış gösterecek.

iOS 12 ile Gelen Özellikler
Measure (Ölçü) uygulaması aracılığıyla herhangi bir objenin boyutlarını kolaylıkla öğrenebiliyorsunuz veya internetten bulduğunuz bir ürünün fotoğrafını kameraya ekleyerek odanızda nasıl duracağını görebiliyorsunuz.

ARKit 2, artık çoklu oyuncuyu destekleyecek.

– “Rahatsız etme” özelliği “Gece Rahatsız Etme” olarak güncellendi ve sabah olduğunda bildirimler gelmeye devam ediyor. Ayrıca saat ekleme özelliği ile rahatsız etme özelliğini daha esnek kullanılabiliyor.

– Gelişen bildirim kontrol yöntemi ile uygulamaların bildirimleri kolaylıkla kapatılabiliyor. Bildirimler gruplandırılarak ekrandaki bildirim kirliliği azaltılabiliyor.

– Yenilenen Fotoğraflar uygulaması ile artık fotoğraflar içinde konum, etkinlik gibi farklı filtrelerle arama yapılabiliyor. Ayrıca beraber fotoğraf çekildiğiniz bir arkadaşlarınız otomatik olarak tanımlanıyor ve fotoğrafı onlarla da paylaşmak isteyip istemediğiniz soruluyor.

Animoji üç yeni karakter daha kazanırken, yeni Memoji ile kullanıcılar kendilerine uygun saç modeli, ten rengi gibi pek çok detaya dikkat ederek kendi özel emojilerini oluşturabiliyor.

Facetime aracılığıyla artık 32 kişiye kadar grup görüşme gerçekleştirilebiliyor. Facetime’a gelen kamera özelliği ile memojiniz aracılığıyla görüşmelere katılmanız da mümkün olacak.

Siri‘nin ön görülebilen önerilerde bulunmasını sağlayan Shortcut uygulamasında klasörler oluşturarak Siri’nin size akıllı önerilerde bulunmasını sağlayabiliyorsunuz. Shortcut Editor’e sürükle-bırak prensibiyle eklediğiniz planları böylece sesli olarak da yönetebiliyorsunuz.

Apple Stocks uygulamasına News uygulaması entegre edilerek, ekonomi haberlerinin Stocks uygulaması üzerinden direkt olarak erişilebilir olması sağlandı. Carplay uygulaması da üçüncü parti uygulamalara açıldı. Eklenen ilk üçüncü parti uygulama ise Google Maps.

– Uygulamaları ne kadar kullanmak istediğinizi belirleyebiliyor ve sınıra dayandığında bildirim alabiliyorsunuz. Hatta süre bittiğinde uygulamalar otomatik olarak kapanıyor veya dilerseniz süresiz olarak açık kalması da sağlanabiliyor.

iOS 12 güncellemesini iOS 11 kullanalabilen tüm modeller alabilecek.

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek ister misiniz?